Liviu Dragnea continuă să lovească puternic în PSD chiar dacă se află în spatele gratiilor, la Rahova. Frica de a se asocia cu imaginea fostului mare lider al social-democraților i-a făcut pe candidații PSD în București să adopte o strategie care nu era deloc de conceput în urmă cu mulți ani. Este vorba de afișele electorale ale Gabrielei Firea, Dan Tudorache (Sectorul 1) sau Dan Cristian Popescu care, deși sunt candidați ai PSD, nu și-au pus sigla partidului pe afișele electorale. Explicația e simplă dar nu e recunoscută pe față de cei aflați în discuție.

Practic, aceștia vor să facă uitată epoca Dragnea. Motiv pentru care nu se asociază cu simbolul electoral al formațiunii lui Marcel Ciolacu. În plus, sondajele de opinie o dau pe Gabriela Firea cu mult peste procentele obținute de partidul pe care îl reprezintă. Motiv pentru care, actualul primar al Capitalei a adoptat strategia de a se promova pe ea însăși. Pe principiul omul, nu  partidul. De alftel, Firea ar fi solicitat de la centru să aibă mână liberă în campania electorală ce se anunță extrem de intensă.

Strategia aplicată de actualul primar al Capitalei a fost imediat preluată și de alți colegi de-ai săi care se luptă pentru primăriile de sector. De exemplu, Dan Tudorache, actualul edil al Sectorului 1, nu vrea să fie asociat cu imaginea PSD. Pe ideea că este primarul oamenilor și că nu este votat pentru că provine din PSD, Dan Tudorache a evitat să pună sigla partidului pe afișele cu care a împânzit Capitala.

Cu ce explicații vin candidații

La fel și Dan Cristian Popescu. Acesta ar fi trebuit să candideze din partea liberalilor, însă strategia PNL de a susține la Sectorul 2 pe candidatul USR-PLUS, l-a determinat pe Popescu să treacă în barca PSD, dar fără a se lipi și de trandafirii – simbol ai partidului. El a explicat, pentru adevărul.ro, că lipsa siglei PSD are legăturăcu faprul că ar fi rămas cu bannerele din precampanie, unde apare doar numele său, fără vreun partid.

Explicația acestei strategii adoptată nu numai la București ci și în alte locuri din România ar ține de imaginea pe care o are PSD. Mai exact, alegătorii nu au uitat încă epoca Dragnea iar candidații sunt conștienți de această stare de fapt. Motiv pentru care încearcă să nu iasă în față cu un lucru care ar putea stârni furia electoratului.