Ludovic Orban a vorbit pe larg despre tot ce se întâmplă chiar în aceste momente pe scena politică. el a vorbit despre posibilitatea ca Florin Cîțu să demisioneze. Pe acest subiect, Orban a evitat să se pronunțe și a aruncat decizia în curtea premierului.

Florin Cîţu a fost desemnat premier al PNL, în conformitate cu prevederile statutare şi este premierul care reprezintă PNL. Dacă este o chestiune asupra căreia trebuie să reflecteze Florin Cîţu”, a afirmat Ludovic Orban.

Președintele PNL a spus că parlamentarii liberali vor apăra Guvernul în faţa unei posibile moţiuni de cenzură. În ceea ce privește propria opțiune, Orban a arătat că este în fișa postului său de preşedinte al PNL să susţină premierul PNL şi evident Guvernul care e condus de un reprezentant al PNL.

Resping categoric orice înțelegere cu PSD

Despre ceea ce va urma, Orban a arătat că, în urma alegerilor din 6 decembrie, ţinând cont de cofiguraţia politică a Parlamentului, nu este posibilă decât o coaliţie între PNL – USR PLUS şi UDMR şi evident cu sprijinul grupului minorităţilor.

„Resping categoric orice fel de speculaţie legată de vreo posibilă înţelegere cu PSD şi voi fi foarte clar în această privinţă – PNL nu poate să facă niciun compromis cu PSD”, a conchis Orban. El a mai spus că nu s-a discutat o strategie de urmat în cazul în care o eventuală moțiune de cenzură ar dărâma actualul Executiv.

Orban se vede cu șanse foarte mari să câștige Congresul PNL

Orban a mai vorbit și despre situația din interiroul PNL. În opinia sa, ultimele evenimente pot afecta opțiunile unora dintre delegații care vor participa la alegerile interne. El este însă sigur că poate câștiga al doilea mandat de președinte.

„Sigur că evenimentele care se petrec pe parcursul acestei perioade pot să afecteze opțiunile unora dintre delegați. Pe de altă parte, cel puțin foarte mulți dintre posibilii delegați, că nu știm încă delegații, cel puțin delegații care au opțiunea de a mă susține pe mine, au o opțiune stabilă în materie de susținere care este dictată de considerente mai puțin de conjunctură, cât de evaluarea candidaturilor și mai ales comparația dintre mine și contracandidatul meu”, a spus Orban.

„Eu consider că am șanse foarte mari să câștig Congresul PNL indiferent de rezultatul moțiunii de cenzură”, a spus Orban.