Ludovic Orban, apel disperat către PNL pentru păstrarea unității coaliției de guvernare, de destrămarea căreia ar profita PSD-ul.

Președintele PNL a avut joi un discurs în care a refuzat să accepte posibilitatea ca una din formațiunile politice din coaliția de guvernare ar putea colabora cu PSD-ul.

Ludovic Orban, apel disperat către PNL. ”Nimeni nu are de câștigat”

”Suntem astăzi într-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat: Nici Premierul Cîțu, nici USR PLUS, nici altă formațiune din coaliția de guvernare.

Ca președinte al PNL sunt în primul rând garant pentru unitatea partidului, dar în același timp obiectivul meu este funcționarea coaliției de guvernare.

Orice plecare din coaliție poate aduce Guvernul și România la cheremul și bunul plac al PSD.

Fac un apel apăsat în primul rând către Premierul Cîțu și către colegii mei din PNL să înțeleagă gravitatea momentului.

În primul rând, guvernarea presupune responsabilitate față de cetățean.

Nu putem, din motive conjuncturale, să aruncăm în aer unitatea coaliției.

Nu pot că cred că măcar una din formațiunile politice din coaliție poate spune că se va bizui pe sprijinul PSD.

Acesta este motivul pentru care am făcut această coaliție, pentru ca PSD să nu vină la putere, a declarat președintele PNL.

”Este necesar un răspuns ferm al Guvernului”

În același timp, Orban a arătat că nu va participa la Biroul politic al PNL, convocat peste capul său de Florin Cîțu.

”Trebuie să degajăm o soluție care să ne permită o guvernare responsabilă, a mai spus Orban.

Ne confruntăm în această perioadă cu provocări la care este necesar un răspuns ferm al Guvernului: creșterea alarmantă a numărului de infectări, explozia prețurilor la energie și nu numai, negocierile cu Comisia Europeană pentru PNRR și celelalte fonduri europene.

Sunt omul care din ianuarie a solicitat lansarea în coaliție a unui nou PNDL, care este o necesitate absolută pentru localitățile mici care nu au altă sursă de finanțare și nu pot accesa fondurile europene.

Singura șansă la dezvoltare a comunităților mai sărace nu poate fi realizată decât prin dezvoltarea infrastructurii.”, a mai spus Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.