Florin Cîțu a susținut că este nevoie de reorganizarea Ministerului Sănătății. Aceste explicații au fost oferite de premier ca fiind motivul pentru care l-a eliberat din funcția de secretar de stat pe Cosmin-Constantin Baciu.

„Să vedem dacă îl mai susține filiala pe dl. Baciu. Aici sunt alte discuții în PNL, interne”, a spus Florin Cîțu.

„Avem nevoie de reorganizarea ministerului, pentru a avea șase secretari de stat. Pe protocol, al șaselea secretar de stat era pentru PNL. Se va rezolva problema. Am vorbit cu Ministerul Sănătății. Vom avea reorganizarea și apoi vom face numirea. În același timp trebuie să vedem dacă îl mai susține filiala pe dl. Baciu. Aici sunt alte discuții în PNL, interne”, a punctat premierul.

Explicațiile oferite de Florin Cîțu

Florin Cîțu a ținut să sublinieze că gestul său nu a avut motive politice.

„Nu, nu are nicio legătură (că ar fi în tabăra Orban – n.r.). Eu am spus de fiecare dată că o să pun profesioniști în aceste funcții, e adevărat – susținuți de fiiale, dar profesioniști. Ei trebuie verificați, să aibă un CV impecabil, experiență foarte bună. Aici este vorba despre protocolul pe care îl avem în coaliție”, a punctat premierul.

Premierul Florin Cîțu a eliberat din funcție un secretar de stat la Ministerul Sănătății la mai puțin de 24 de ore de la numire. Executivul motiva că nu a fost respectată procedura. Biroul de presă al Guvernului susține că „decizia de eliberare a fost publicată în Monitorul Oficial pentru că la numire nu a fost respectată procedura. Trebuie să fie publicată în Monitorul oficial HG-ul de reorganizare pentru Ministerul Sănătății, care atestă că este nevoie de încă un post de secretar de stat”.

În prezent, organigrama Ministerului Sănătății prevede 5 posturi pentru funcția de secretar de stat, iar în momentul de față sunt ocupate doar 4.

Sursa foto: Guvernul României, Facebook