Potrivit Ministerului, dozele de vaccin urmează să fie livrate în cursul zilei de joi, către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică.

Totodată, sursa citată a mai anunțat că au fost finalizate procedurile și pentru achiziția a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care urmează să fie livrate în perioada următoare.

Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate mâine către Unifarm şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B, care, de asemenea, urmează să fie livrate în perioada următoare”, informează un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

De menționat este faptul că, potrivit sursei citate, decizia de a aduce noi doze vine după ce, la nivel național la începutul lunii iunie existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B şi 65.900 de doze de vaccin BCG, în contextul în care lunar, se folosez zeci de mii de doze.

Ministerul Sănătății anunță redistribuirea vaccinurilor

„Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B şi 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătăţii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între judeţe, în funcţie de necesităţile locale, în vederea asigurării continuităţii în derularea Programului naţional de vaccinare”, precizează sursa citată.

În același timp, Ministerul Sănătăţii vine și cu o serie de solicitări către instituțiile de sănătate publică teritoriale. Mai exact, se cere identificarea, dacă există, a copiilor născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi, în vederea gestionării „corecte” pentru recuperare la vaccinare.

Sursa citată mai precizează că toți copiii aflați într-o astfel de situația vor fi vaccinați.

„Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie”, afirmă MS.