Un nou medicament este eficient împotriva COVID-19. Este folosit în tratarea hepatitei C (STUDIU)

Cercetătorii chinezi din Hong Kong au condus un studiu internațional care arată că medicamentul Simeprevir, folosit în tratarea hepatitei C, are efecte pozitive în ceea ce privește coronavirusulu.

Studiul publicat luni de Universitatea Chineză din Hong Kong este munca a peste 30 de oameni de știință din laboratoarele locale și internaționale. De la începutul anului 2020, toți au căutat un medicament eficient pentru tratarea COVID-19.

În urma combinației de tehnici din biochimie, biologie celulară şi chimie computaţională, cercetătorii au ajuns la concluzia că Simeprevir poate ataca, în același timp, două proteine virale care dețin un rol esențial în replicarea virală. Xinhua informează că acest medicament este singurul, în prezent, care poate ataca mai mult de o proteină a virusului.

Replicarea virală este suprimată

Profesorul de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Chineze din Hong Kong, Billy Wai Lung Ng, spune că Simeprevir este  agent antiviral utilizat în tratarea hepatitei C prin inhibarea activităţii proteazei virale, astfel încât să se suprime replicarea virală.

În același timp, profesorul asociat la Școala de Sănătate Publică din cadrul Facultății de Medicină din Universitatea Chineză din Hong Kong, Michael Chi Wai Chan, spune că echipa de cercetători a evaluat efectul antiviral al Simeprevir împreună cu Remdesivir. Rezultatele au arătat că în cazul administrării a 3,3 ľM de Remdesivir şi Simeprevir, efectul antiviral a crescut de peste 100 de ori în comparaţie cu administrarea doar a Remdesivir.

Medicamentele existente ar putea să nu poată combate în mod eficient mutaţiile emergente

Expertul în pneumologie în cadrul Universității Chineze din Hong Kong, Davin Shu Cheong Hui, a explicat că studii recente au arătat că vaccinurile existente ar putea să nu poată combate în mod eficient mutaţiile emergente. Același lucru se poate spune și despre medicamente.

″În plus, epidemiile recurente de coronavirus din ultimele două decenii sugerează că virusul poate deveni o problemă sanitară persistentă, care ameninţă sănătatea la nivel global. Prin urmare, este esenţial să ne lărgim oferta terapeutică în pregătirea viitoarei pandemii de coronavirus″⁣, a precizat Hui.

Sursă foto: Dreamstime