Premierul Florin Cîţu a vorbit duminică seara, la Blaj, acolo unde a spus că ar fi o greşeală majoră ca în acest moment să avem alegeri anticipate în România. Mai mult, șeful Guvernului spune că este nevoie de un guvern stabil. Anunțul primului ministru vine după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis că social democrații vor vota moțiunea depusă de USR PLUS și AUR dacă aceasta va ajunge la vot, în plen, însă numai în contextul în care există perspectiva unor alegeri anticipate.

Anunțul lui Florin Cîțu privind anticipatele

„Cred că ar fi o greşeală în acest moment alegeri anticipate în România. Doar cine nu vrea binele PNL şi al românilor ar vrea să arunce România în alegeri anticipate în acest moment”, a afirmat Florin Cîţu.

Premierul a mai adăugat că România are nevoie de un guvern stabil în această perioadă, mai ales că suntem în pandemie și vine iarna.

„Suntem încă în pandemie. Vine iarna, facturile la energie deja ştim că vor creşte şi trebuie să adoptăm acele măsuri. Cred că doar cineva care nu îşi doreşte binele românilor şi îşi doreşte să arunce ţara în haos vorbeşte de alegeri anticipate în acest moment, astăzi”, a mai spus Cîțu.

PSD va vota moțiunea de cenzură a USR PLUS dacă se ajunge la alegeri anticipate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că PSD va vota moțiunea depusă de USR PLUS și AUR dacă aceasta va ajunge la vot, în plen, dar numai în contextul în care există perspectiva unor alegeri anticipate.

„Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea, să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece”, a transmis Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu a fost prezent duminică seara în municipiul Blaj unde şi-a prezentat, în cadrul şedinţei Colegiului Director Judeţean al PNL Alba, moţiunea de candidatură la preşedinţia Partidului Naţional Liberal.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu