Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD îl acuză pe Florin Cîţu de sabotaj împotriva lui Nicolae Ciucă. Din punctul său de vedere, liberalii nu își doresc ca Nicolae Ciucă să realizeze formarea unei majorităţi.

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat recent, într-un interviu acordat Digi24, că membrii Partidului Social Democrat nu își pot confirma opinia față de noul Guvern condus de Nicolae Ciucă din cauza Partidului Național Liberal. Potrivit spuselor lui Alfred Simonis, membrii liberari nu au mai invitat social-democrații la discuții. Social-democrații își pot exprima susținerea sau opunerea doar într-o discuție oficială.

Conform celor declarate de Alfred Simonis, până în momentul de față doar USR a avut parte de o discuție oficială cu premierul desemnat, Nicolea Ciucă.

„Înainte de o decizie trebuie să fie o discuție oficială între reprezentanții celor două partide. Premierul desemnat s-a întâlnit ieri doar cu USR. Nu putem să susținem sau nu pe cineva fără o discuție clară în prealabil (…) Nu putem să ne rugăm de ei să îi salvăm, să zic așa. Curentul majoritar din PSD este că soluția nu este un guvern minoritar”, a spus liderul deputaților PSD.

Florin Cîțu, acuzat de sabotaj

Alfred Simonis este de părere că premierul interimar, Florin Cîțu, nu dorește ca premierul desemnat, Nicolae Ciucă, să-și treacă Guvernul prin Parlament.

„Faptul ca premierul demis îl sabotează pe premierul desemnat, e ceva cert în acest moment. Dacă USR îți spune clar că nu votează un guvern minoritar și în acel moment partidul rămâne cu același mandat, este foarte clar că Cîțu își dorește ca Ciucă fie să își depună mandatul, fie să fie respins de Parlament.”, a explicat Alfred Simonis.

Cu toate acestea, liderul deputaţilor PSD a declarat că, potrivit mandatului partidului său, întâlnirea dintre social-democrați și premierul desemnat va avea loc, urmând ca o decizie să fie hotărâtă ținând cont de propunerile făcute în cadrul negocierilor ce vor avea loc. Momentan, lui Alfred Simonis îi este dificil „de anticipat un scenariu” fiind „mai puţin important cine are miniştri”.

Dacian Cioloș ridică suspiciuni pentru Alfred Simonis

Liderul deputaților PSD a adăugat că îi ridică multe semne de întrebare comportamentul recent al lui Dacian Cioloș.

„Mă intrigă și că Cioloș a venit cu guvern minoritar să-l voteze parlamentul, dar acum Cioloș nu susține guvern minoritar PNL. Era serios atunci sau e serios acum? E dublu limbaj”, a declarat liderul deputaților PSD.