Florin Cîțu a avut o discuție cu premierul israelian pe tema vaccinării anti-COVID. Mai mult decât atât, premierul României i-a transmis liderului israelian şi un mesaj de Ziua Internaţională a Victimelor Holocaustului.

“Astăzi am avut prima convorbire telefonică cu omologul meu israelian, Benjamin Netanyahu. Dincolo de evocarea relaţiilor bilaterale excelente dintre România şi Israel, am discutat despre stadiul campaniilor de vaccinare din ţările noastre”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

“Pe lângă omagiul adus victimelor Holocaustului, i-am transmis omologului meu că România cinsteşte memoria celor asupriţi şi respinge puternic orice formă de discriminare.

În conversaţia de astăzi, împreună cu prim-ministrul Netanyahu, am reconfirmat o veche realitate, aceea că România şi Israel împărtăşesc multe valori comune.

Sunt convins că relaţia dintre ţările noastre va evolua în continuare într-un ritm bun”, a adăugat Cîţu.

Florin Cîțu a avut o discuție cu premierul israelian. Adolescenții din Israel au început să fie vaccinați anti-COVID

Adolescenții care vor să se vaccineze au nevoie de acordul părinților sau al tutorilor lor și pot refuza vaccinarea pe motiv de sănătate, dacă suferă de anumite alergii sau afecțiuni cu risc de efecte secundare. Cei mai mulți vor să facă vaccinul pentru că vor să scape de izolare.

„Am venit să fac vaccinul, ca noi, elevii, să ne putem întoarce la școală cât de curând și înainte de a face asta, având în vedere că vom fi expuși față de alți colegi, față de profesori, vreau să mă vaccinez.

În vară a trebuit să dau un examen în clasă, apoi am intrat în carantină, pentru că în aceeași clasă a fost confirmat un caz. Trebui să ținem cont de aceste situații. Să intri sau nu în carantină. Carantina nu va mai fi necesară dacă ne vaccinăm”, spune un tânăr.

„Am venit să mă vaccinez, pentru că sunt la liceu, în clasa a XII-a, este important să revenim la normal, să scăpăm de coronavirus.

Să ne putem întâlni din nou cu prietenii, să mergem ca până acum la cursuri, nu prin Zoom, ne va ajuta să reușim la examenele finale”, explică o tânără de ce a vrut să se vaccineze.