„Pot să vă spun că primul program, acela de 2.000 de euro (…) luni la ora 10:00 se deschide către public, să înceapă oamenii să îl acceseze.

Al doilea program probabil că săptămâna cealaltă tot aşa, pe 19 octombrie, iar al treilea program mai durează trei săptămâni nu că nu vrem să-l deschidem, dar ţine strict de posibilitate tehnică.

STS-ul, căruia vreau să-i mulţumesc pe această cale, munceşte 16 ore pe zi, fără sâmbătă, fără duminică, dar tot mai au nevoie de 2-3 săptâmâni până să-l definitiveze”, a spus Liviu Rogojinaru, la „Banking Forum Online”, organizat de publicaţia Financial Intelligence.

Este nevoie de digitalizare

El a afirmat că, pe lângă programele de finanţare, este nevoie de digitalizare din ambele sensuri, respectiv digitalizarea societăţilor comerciale, dar şi a administraţiei.

Pentru a realiza acest obiectiv, Rogojinaru a menţionat că o soluţie constă în oferirea de vouchere societăţilor comerciale, pentru a plăti serviciile unor firme specializate.

„Încercăm, dar este infinit de greu, poate reuşim totuşi să dăm drumul tot anul ăsta, dar la sfârşitul anului, şi la Star-Tech Innovation. Încercăm. Nu suntem siguri. Avem mari dubii de faptul că vom avea capacitatea tehnică să realizăm acest lucru”, a precizat secretarul de stat.

Se vor da bani de la UE

Ministerul Economiei a anunțat că că în curând vor începe înscrierile pentru a beneficia de granturi venite în sprijinul companiilor afectate de pandemia COVID-19. Anunț oficial al autorităților. Suma alocată este una uriașă, de un miliard de euro.

Formularul electronic de înscriere pentru obţinerea de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de luni, 12 octombrie 2020, ora 10:00, informează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

„Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri lansează etapa de înscriere în cadrul măsurii „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG 130/31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19. Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro începând de luni, 12 octombrie 2020, ora 10:00″, se arată într-un comunicat al ministerului remis, joi.

Formularul de înscriere va rămâne activ până vineri, 16 octombrie 2020, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere până la epuizarea bugetului.