Chestiunea start- up-urilor a stârnit deosebit interes printre invitații dezbaterilor de azi organizate de revista Capital.  În context, Liviu Rogojinaru, secretar de Stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a declarat că Guvernul se preocupă de situația companiilor aflate la început de drum.

”Guvernul a făcut și va face maximum din ce poate pentru start-up-uri, dar trebuie bine înțelese niște lucruri. Banca este o societate comercială. Ea nu va face niciodată bani cadou. Un start-up nu are nimic în spate, nici cel care pornește business-ul, nici afacerea în sine. În acest caz, analiza băncii este mult mai profundă. Vom găsi soluții să garantăm pentru start-up-uri, dar atât cât poate el garanta”, a spus secretarul de stat.

Dar, Rogojinare ne-a mai făcut o dezvăluire: ”În septembrie, probabil la sfârșitul lunii, vom deschide un altfel de Start –Up Nation dedicate firmelor inovative, companii care merg spre Green Europe, spre Inteligența Artificială, cître noile tendințe europene!”