Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat de la bănci 13,053 miliarde de lei în primele două luni din 2020, precum şi 3 miliarde de euro de pe pieţele externe.

Astfel, conform calculelor Agerpres, MFP a împrumutat de la bănci 5,378 miliarde de lei în luna ianuarie, echivalentul a 1,12 miliarde de euro la cursul mediu leu – euro din luna ianuarie calculat de Banca Naţională a României. La această sumă se adaugă suma de 615 milioane de lei atrasă prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, echivalentul a 128,7 milioane de euro.

De asemenea, România s-a împrumutat, în 21 ianuarie, 3 miliarde de euro de pe piaţa externă.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) planificase în luna ianuarie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se putea adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

În luna februarie, Ministerul a împrumutat 6,585 miliarde de lei echivalentul a 1,376 miliarde de euro la cursul mediu leu – euro din luna februarie. Tot în luna februarie MFP a împrumutat de la bănci 475 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, echivalentul a 99,31 milioane de euro.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) planificase în luna februarie 2020, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 4,1 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se putea adăuga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.