Începând cu luna ianuarie, averea acționarului majoritar al Country Garden Holdings CO. a crescut până la 29,7 miliarde de dolari. Averea fondatorului Amazon a crescut cu 6,6 miliarde de dolari anul acesta iar potrivit datelor publicate de Indicele Milionarilor emis de Bloomberg, averea totală a lui Bezos este de aproximativ 108 miliarde de dolari.

Boom-ul imobiliar din China a umplut „buzunarele” câtorva dintre marii magnați ai națiunii în ultimii ani, inclusiv Hui Ka Yan, președintele grupului de dezvoltatori China Evergrande și Wang Jianlin, care conduce Dalian Wanda Group Co.

Acțiunile Country Garden au crescut cu 24% în acest an până pe 10 ianuarie, înainte de a reduce câteva câștiguri joi. Acțiunile au crescut mai mult de patru ori în ultimul an.

Yang, în vârstă de 36 de ani, este cea mai bogată femeie din China şi cel mai tânăr miliardar al naţiunii, potrivit indicelui Bloomberg. În anul 2005 tatal ei i-a transferat controlul acţiunilor în urma intenţiei sale de a o obişnui să fie succesorul companiei.

Citește și: Această femeie de afaceri a făcut două miliarde în doar patru zile