Se pare că familia și prietenii sunt hotărâți să-i respecte dorințele jurnalistei. Astfel, o parte din cenușă va fi aruncată în mare, iar altă parte într-un loc unde sunt cai, așa cum își dorea Cristina Țopescu.

Restul cenușei va fi împărțit în două urne. Una o va păstra mama Cristinei, iar a doua va fi dusă la cavoul de la cimitirul Bellu, a confirmat Rodica Țopescu la România Tv.

“Nu voia să ajungă în pământ, voia să se risipească de acolo de unde a venit, din Univers. Mi-a și spus unde își dorește să împrăștii cenușa. În mare și într-un loc unde să fie cai. Și asta o să fac, o să găsesc un loc așa cum și-l dorea”, a declarat Andreea Berecleanu, prietena Cristinei Țopescu pentru elle.ro.

 

Adevărul despre suferința Cristinei

„Nici nu mai conteaza cum a murit Cristina Topescu. Probabil un infarct, pre-anuntat de atacuri de panica frecvente pentru care ea se trata. Multi oameni de televiziune si persoane publice fac anxietate, atacuri de panica dar nu le ia nimeni in serios. Cristina insa nu avea doar tracul televiziunii. Cristina traia din punct de vedere emotional la alta altitudine, ei ii tresarea inima pentru absolut orice lucru nelalocul lui, nedrept, ea suferea pentru orice om al strazii, pentru caiinii chinuiti, pentru pericolul in care traiau cei 200 de caiini de care se ocupa ea insasi. Cristina nu era jurnalist decat o parte din zi, in rest cauta bani sa mai salveze un suflet, asta dupa ce ajungea la fundul propriului sac.

Uneori gasea ajutor, alteori nu, dar nu renunta. Cristina nu era un star, era antistar, nu se imbraca frumos, nu se coafa de 5 ori pe saptamana, nu se machia cand iesea pe strada. Uneori era atat de neglijenta si de obosita… nu avea o viata usoara pentru ca isi asuma mult prea mult. Era o femeie insufletita si plina de energie, cu atitudine si mereu implicata, fara sa se menajeze, fara sa se alinte. O femeie asumata! Am intrebat o de ce intra in PSD si mi a spus ca ea este socialista, ca sufera cand vede saracie si suferinta si ca politica o va ajuta sa faca mai mult pentru oameni si animale. Atat cat a facut Cristina Topescu cu puterile ei este ENORM! Va ramane in amintirea mea ca acel om care daruia suflet, care cauta solutii, care se zbatea extraordinar de mult si uneori obosea si se intrista. Dar se ridica…..”, a scris Corina Vinţan pe pagina sa de Facebook.