Facebook, devansat în popularitate! Această aplicație a devenit cea mai descărcată din lume

Firma de specialitate App Annie a explicat că aplicația deținută de grupul chinez ByteDance s-a impus în topul descărcărilor anul trecut, urmată de Facebook şi de celelalte aplicaţii aflate sub umbrela firmei, Whatsapp, Instagram şi Messenger, conform informațiilor transmise de afp.com

Totodată, pe următoarele locuri s-au poziționat Snapchat şi Telegram.

A câștigat popularitate masivă pe timp de lockdown

Amintim că  TikTok s-a confruntat cu o perioadă dificilă la sfârşitul anului 2019, când fostul preşedinte american Donald Trump a încercat să o interzică prin decrete, care acuzau aplicaţia că este folosită pentru a spiona americanii în numele Beijingului.

Acest lucru nu i-a afectat însă popularitatea, care a explodat pe fondul restricţiilor sanitare şi al lockdown-urilor. În iunie, Joe Biden a anunţat revocarea decretelor predecesorului său, cerând în acelaşi timp administraţiei sale să investigheze riscurile reale pe care le prezintă aplicaţiile deţinute de anumite puteri străine.

Potrivit sursei menționate, Tiktok revendică aproape 700 de milioane de utilizatori lunari în întreaga lume. Facebook păstrează însă un mare avans: peste 3,5 miliarde de persoane folosesc cel puţin una dintre cele patru platforme ale sale în fiecare lună. Totuși, Instagram şi alte reţele de socializare au copiat formatul de filmuleţe, cu efecte speciale uşor de utilizat, care au făcut TikTok atât de popular.

Creştere spectaculoasă a veniturilor proprietarului TikTok în 2020

În 2020, veniturile înregistrate de proprietarul reţelei de socializare TikTok au urcat până la 34,3 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă dublu faţă de anul anterior.

Din păcate pentru grupul chinez, au crescut şi pierderile nete ale companiei, până la valoarea de 45 de miliarde de dolari. Toate datele sunt prezente într-un document intern consultat de agenţia Reuters.

Pierderile mai mari suferite de ByteDance se datorează, în parte, unor norme contabile pentru pachetele compensatorii pe bază de acţiuni acordate angajaţilor, precizează o sursă apropiată de acest dosar.

Sursa foto: Dreamstime