Rezultate impresionante anul trecut pentru grupul chinez ByteDance, proprietarul TikTok.

Venituri duble în 2020, însă şi pierderi nete mult mai mari

În 2020, veniturile înregistrate de proprietarul reţelei de socializare TikTok au urcat până la 34,3 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă dublu faţă de anul anterior.

Din păcate pentru grupul chinez, au crescut şi pierderile nete ale companiei, până la valoarea de 45 de miliarde de dolari. Toate datele sunt prezente într-un document intern consultat de agenţia Reuters.

Pierderile mai mari suferite de ByteDance se datorează, în parte, unor norme contabile pentru pachetele compensatorii pe bază de acţiuni acordate angajaţilor, precizează o sursă apropiată de acest dosar.

Valoarea de piaţă a ByteDance, estimată la 300 miliarde de dolari

ByteDance este una din cele mai mari companii private din sectorul tehnologiei şi are o valoare de piaţă estimată de aproximativ 300 miliarde de dolari. Grupul chinez avea drept obiectiv ajungerea la o cifră de afaceri de circa 30 de miliarde de dolari în 2020, relatau cei de la Reuters cu ceva timp în urmă.

Într-un document intern, compania din China şi-a informat angajaţii că în 2020 a înregistrat pierderi operaţionale de 2 miliarde de dolari şi un profit brut de 19 miliarde de dolari, în creştere de 93% în ritm anual.

TikTok este o aplicaţie de video-sharing, foarte populară printre tinerii cu vârsta între 15 şi 25 de ani. Aplicaţia are circa un miliard de utilizatori în întreaga lume. Grupul ByteDance a informat că în luna decembrie 2020 avea aproximativ 1,9 miliarde de utilizatori în întreaga lume pentru toate aplicaţiile sale, inclusiv TikTok, versiunea sa chineză Douyin şi agregatorul de ştiri Jinri Toutiao.

În luna mai a acestui an, Zhang Yiming, fondatorul companiei ByteDance, şi-a anunţat demisia surprinzătoare din funcţia de CEO, o decizie care vine într-un moment în care organismele de reglementare din China urmăresc cu atenţie sporită cele mai mari firme de tehnologie.

Sursa foto: Dreamstime