Situație fără precedent chiar la granița României. Potrivit presei internaționale, cel puţin două persoane au murit, iar mai multe au fost rănite în urma unei explozii produse în cursul zilei de marţi într-o fabrică de avioane şi rachete, situată în apropierea oraşului Belgrad din Serbia.

Imaginile au fost surprinse de mai multe persoane, care le-au postat ulterior pe rețelele de socializare, iar fumul gros a generat panică în jur.

Se pare că deflagraţia s-a produs într-un depozit al fabricii de avioane şi rachete EDePro, situată în localitatea Leştane, în zona Bubanj Potok, la periferia sudică a oraşului Belgrad. Presa din Serbia anunță că în jurul ore 13.13, adică ora 15.13 a României, serviciul de pompieri a primit un apel privind o explozie produsă la fabrica situaţă la 13 kilometri de Belgrad.

De menționat este faptul că explozia a avut loc într-un depozit în care erau depozitate 500 de rachete cu 30 de kilograme de explozibil fiecare. Şeful serviciului de pompieri, Milos Majstorovic, a oferit o serie de declarați în acest sens. Potrivit acestuia, echipele de cercetare studiază zona pentru a vedea dacă mai sunt răniţi.

Cauza exploziei încă nu a fost identificată

Până în momentul de față au fost raportate doar două decese, însă multe persoane sunt însă date dispărute, deci este posibil ca bilanțul să fie mai sumbru. Mai exact, bilanţul preliminar este de doi morţi şi 16 răniţi, iar unele persoane sunt dispărute, a anunţat Ministerul sârb pentru Situaţii de Urgenţă, citat de postul B92.

La locul exploziei au intervenit numeroase echipaje medicale şi de pompieri. Martorii din zona respectivă au declarat că au auzit o explozie foarte puternică, au simţit trepidaţii şi au observat un incendiu masiv. În momentul de față autorităţile sârbe depun eforturi pentru găsirea persoanelor dispărute şi încearcă să afle cauzele producerii deflagraţiei.

Amintim faptul că nu este prima oară când se întâmplă un astfel de dezastru. În anul 2008, trei oameni au fost răniţi în urma unei explozii la fabrica EDePro.