Politicienii opoziției se întrec să sugereze că ar fi cazul ca actualul guvern să facă un pas înapoi, însă vocile care cer o escaladare a crizei facturilor vin chiar din tabăra celor de la putere.

Zamfir: E o situație excepțională în România. Am cerut convocarea CSAT

Chestionat de jurnalistul Dan Andronic dacă ne putem aștepta la o criză guvernamentală, deputatul PSD Daniel Zamfir a recunoscut că în acest moment nicio variantă nu e exclusă.

„Ciolacu de o lună de zile le tot spune, hai să ne întâlnim în comisii. E o situație excepțională în România, se rezolvă. Nu se rezolvă, ieșim PSD de la guvernare. Dar dacă ieșim vin facturile mai mici? Mai degrabă stau să rezolv decât să plec”, a punctat Zamfir.

Își va retrage PSD sprijinul politic pentru guvernul Ciucă?

Jurnalistul Dan Andronic a sugerat o soluție reală de rezolvare a crizei guvernamentale: PSD să propună premierului Ciucă să adopte ordonanța de urgență la care lucrează specialiștii partidului. „Nu vreți, din momentul ăla ați pierdut sprijinul politic”.

Politicianul mai crede că, în momentul în care furnizorii îți râd în nas și nu respectă soluțiile recomandate de stat prin ministrul Energiei Virgil Popescu (pe care îl consideră depășit). acel stat „are o problemă”. Acesta a opinat că nu mai trăim vremurile capitalismului sălbatic din anii 90, iar „statul trebuie să intervină, nu se mai poate așa”.

Sursă: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Ciolacu a dat vina pe partidele de dreapta pentru “criza provocată de liberalizarea haotică a pieței energiei”. Liderul PSD l-a criticat subtil şi pe premierul Nicolae Ciucă, spunând că măsurile de sprijin trebuie luate urgent, nu la 1 aprilie sau în 2024, când e an electoral.

Ediția completă a unui podcast exploziv poate fi urmărită aici: