• După ce în spațiul public a apărut o informație potrivit căreia, Guvernul liberal ar urma să introducă o nouă taxă auto, ministrul Mircea Fechet a dat ultimele detalii despre acest subiect.

Informația a fost difuzată de postul Antena 3 și preluată de site-ul dcnews.ro. Potrivit site-ului, taxa auto ar putea reveni, conform unei propuneri din Planul național de redresare și reziliență. Prevederea arată că Guvernul își propune actualizarea politicilor tarifare pentru transportul rutier, prin includerea unor tarife ecologice pentru categoriile de mijloace de transport care au efect poluant asupra mediului înconjurător, cu respectarea reglementărilor europene.

Ministrul clarifică situația

Contactat de Capital, ministrul a declarat că nu intenționează să introducă o nouă taxă și, așa cum au mai declarat oficialii, Guvernul nu va introduce alte taxe.

”Nu am avut nicio discuție referitoare la o noua taxa auto. Dimpotrivă, am anunțat ca nu vom introduce nicio taxa noua.”, a spus ministrul.

Întrebat dacă au în plan introducerea unor tarife ecologice pentru categoriile de mijloace de transport care au efect poluant, Mircea Fechet a precizat că nu au un astfel de plan.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu