Cei mai mari susținători ai actualului președinte al ANCOM sunt: Alfred (Fredy) Simionis,  finul lui  Sorin Grindeanu și lider de grup al PSD din Camera Deputaților, Eugen Dogariu, senator PSD, un alt fin al lui Sorin Grindeanu și Adrian Deaconu, senator PSD. Despre aceștia trei, sursele Capital spun că ar fi foarte apropiați de DIPI, adică serviciul de informații din Ministerul de Interne.

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu ar fi susținut de deputați și senatori, care au avut tangență cu serviciile de informații, SRI și SIE. El are o poziție bună și în teritoriu, primind garanții din partea mai multor organizații. Interesant este că cei doi rivali au fost în aceeași barcă până nu demult. Apele au devenit tulburi în momentul în care numele lui Grindeanu a apărut în jocul pentru supremație în partid. Acesta, însă nu vrea să candideze la președinție până când nu va primi asigurări că ca ajunge liderul PSD și asta pentru că are un mandat sigur la ANCOM până în 2023. Dacă renunță la el și pierde și președinția partidului ar rămâne din nou fără nimic.

Joc la dublu. Paul Stănescu presat din toate părțile

Paul Stănescu îl susține, teoretic, pe Marcel Ciolacu, însă fiica lui lucrează la ANCOM, în subordinea lui Sorin Grindeanu, așa că poziția lui nu este certă, iar președinția partidului se joacă. Cozmin Gușă insistă ca Stănescu să opteze pentru Grindeanu, considerându-l pe acesta cea mai bună variantă de lider al PSD în momentul de față, mai spun sursele Capital.

Pe turnantă vine și Ecaterina Andronescu, care a mai încercat și în trecut să se impună ca președinte al PSD, dar nu a avut sorți de izbândă și nici acum nu pare să aibă prea multe șanse. Însă probabil își va negocia un loc în echipa de conducere.

Marian Vanghelie și Cătălin Voicu ar fi doi dintre cei care o doresc pe fosta ministră a Educației în fruntea partidului, spun sursele Capital. Gabriela Firea, în schimb nu ar avea nici ea o poziție clară cu privire la afilierea ei la o grupare sau alta și încă așteaptă să vadă cum evoluează lucrurile pentru a lua o decizie în acest sens. Vrea garanții și probabil doar când le va primi, va avea o poziție tranșantă. Actualul primar al Capitalei pregătește oricum o mare surpriză PSD, despre care vom vorbi, însă cu altă ocazie.