Rareș Bogdan a declarat pentru Capital.ro că nu va prelua Ministerul Transporturilor și nu va renunța la mandatul de europarlamentar. Reacția sa vine după ce presa a precizat, pe surse, că acesta s-a autopropus vicepremier și ministru al Transporturilor.

Miercuri seara, liberalii au avut o întâlnire informală la Vila Lac de la Snagov. Potrivit surselor, vicepreședintele Thuma Hubert a fost desemnat să preia conducerea interimară a PNL București.

S-a discutat despre cum vor proceda la rotativa guvernamentală și despre miniștrii care vor fi propuși pentru a face parte din viitorul Executiv condus de PSD.

Vasile Blaga a fost cel mai vocal. Acesta a cerut să fie scoși în față oamenii cu greutate din PNL, inclusiv europarlamentari, acesta referindu-se la Rareș Bogdan.

În cele din urmă, europarlamentarul a anunțat că își va depune candidatura pentru funcția de vicepremier.

Nicolae Ciucă: Nu vom accepta să rămânem la guvernare cu orice preţ

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a precizat că vor respecta rotativa guvernamentală, dar că nu este dispus să rămână la guvernare cu orice preț.

Liderul liberal a tras un semnal de alarmă și a spus că PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanţie împotriva oricăror derapaje economice sau în politica externă. În opinia sa, corectitudinea trebuind reinstaurată în politică.

El a mai transmis că PNL va respecta rotativa la guvernare, subliniind însă că liberalii nu vor accepta să rămână la guvernare cu orice preţ. ”Asigurarea stabilităţii politice şi administrative este foarte importantă pentru perioada următoare. De aici şi rolul pe care îl avem ca partid pe scena politică.

Şansa PNL e să joace cartea politicii echilibrate. PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanţie împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau în politica externă”, a afirmat Ciucă, potrivit unor surse participante la discuţii.

În opinia sa, corectitudinea trebuie reinstaurată în politică.

”PNL va respecta Protocolul şi rotativa la guvernare” a afirmat liderul PNL, apreciind că momentul actual este un moment bun pentru a evidenţia corectitudinea, responsabilitatea, seriozitatea.

”Cu toate acestea nu vom accepta să rămânem la guvernare cu orice preţ”, a ţinut să sublinieze Nicolae Ciucă.

Ciucă a mai spus: „Într-o lume în curs de polarizare, România aparține astăzi lumii libere și prospere. Dar acest statut, nu ne pune la adăpost de amenințări.

Suntem o țară de graniță a acestei lumi dezvoltate și în această calitate suntem supuși riscurilor destabilizării. De aceea asigurarea stabilității politice și administrative este foarte importantă pentru perioada următoare.

De aici și rolul pe care îl avem ca partid pe scena politică. România are nevoie de politică matură și de o guvernare stabilă. Iar șansa PNL este să joace cartea politicii echilibrate. Aș spune chiar mai mult, PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanție împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau în politica externă”.