Liderul PNL premierul Nicolae Ciucă le-a spus liderilor liberali în şedinţa de miercuri seară că PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanţie împotriva oricăror derapaje economice sau în politica externă. În opinia sa, corectitudinea trebuind reinstaurată în politică.

El a mai transmis că PNL va respecta rotativa la guvernare, subliniind însă că liberalii nu vor accepta să rămână la guvernare cu orice preţ. ”Asigurarea stabilităţii politice şi administrative este foarte importantă pentru perioada următoare. De aici şi rolul pe care îl avem ca partid pe scena politică.

Şansa PNL e să joace cartea politicii echilibrate. PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanţie împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau în politica externă”, a afirmat Ciucă, potrivit unor surse participante la discuţii.

Corectitudinea este problema în politică

În opinia sa, corectitudinea trebuie reinstaurată în politică. ”PNL va respecta Protocolul şi rotativa la guvernare” a afirmat liderul PNL, apreciind că momentul actual este un moment bun pentru a evidenţia corectitudinea, responsabilitatea, seriozitatea.

”Cu toate acestea nu vom accepta să rămânem la guvernare cu orice preţ”, a ţinut să sublinieze Nicolae Ciucă.

La ședinta din seara aceasta, conform unor surse, Ciucă a mai spus: „Într-o lume în curs de polarizare, România aparține astăzi lumii libere și prospere. Dar acest statut, nu ne pune la adăpost de amenințări.

Suntem o țară de graniță a acestei lumi dezvoltate și în această calitate suntem supuși riscurilor destabilizării. De aceea asigurarea stabilității politice și administrative este foarte importantă pentru perioada următoare.

De aici și rolul pe care îl avem ca partid pe scena politică. România are nevoie de politică matură și de o guvernare stabilă. Iar șansa PNL este să joace cartea politicii echilibrate. Aș spune chiar mai mult, PNL trebuie să fie la guvernare ca o garanție împotriva oricăror derapaje, fie ele economice sau în politica externă”.

Ciucă i-a felicitat pe evrei de Sărbătoarea Pesah

Miercuri, 5 aprilie, cu ocazia Sărbătorii Pesah, premierul Nicolae Ciucă a transmis că Guvernul reiterează angajamentul promovării „vieţii evreieşti, a coeziunii, diversităţii, drepturilor şi libertăţilor fundamentale, combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură”.

„Comunităţile evreieşti din întreaga lume se pregătesc să întâmpine Pesah, o sărbătoare ce aminteşte de voinţa puternică a poporului evreu de a-şi făuri propriul destin. Pesah reprezintă o lecţie puternică a istoriei care ne relevă, de fiecare dată, triumful libertăţii şi demnităţii umane în faţa robiei şi a tiraniei.

Îmi exprim preţuirea pentru contribuţia pe care comunitatea evreiască a adus-o dezvoltării şi modernizării României, pentru implicarea în demersurile dedicate cultivării solidarităţii şi dialogului social”, a transmis premierul, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Nicolae Ciucă a adăugat că „angajamentul Guvernului României în ceea ce priveşte promovarea vieţii evreieşti, a coeziunii, diversităţii, drepturilor şi libertăţilor fundamentale, combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură”.

Acesta a urat membrilor şi conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România dar și evreilor din toată lumea, pace, liniște sufletească, împliniri și prosperitate.