EXCLUSIV! Orban decimeaza toată clasa politică! Informații bombă din spatele ușilor închise au fost obținute de Capital. Potrivit unor surse politice, liderii PNL, reuniți marți seara la partid într-o ședință informală, au avut discuții aprinse cu Ludovic Orban, care a căutat toate variantele posibile de fi numit din nou prim-ministru.

Ludovic Orban ar fi încercat să îl determine pe Florin Cîțu să se retragă din cursa pentru funcția de prim-ministru. Mai mult chiar, Orban i-ar fi oferit acestuia poziția de președinte al Senatului. Florin Cîțu a fost însă extrem de categoric și a refuzat oricare dintre aceste variante.

Florin Cîțu, care a fost desemnat săptămâna trecută de Biroul Permanent al PNL drept propunere de premier, a argumentat că se va supune unei decizii a Biroului Bermanent dacă va fi cazul. Singurul susținător al planului lui Orban ar fi fost Ionel Dancă.

Orban se vede „masculul alfa” al PNL

Sursele politice susțin că lui Ludovic Orban i s-ar fi reproșat că prin acțiunile sale nu face decât să creeze o prăpastie între PNL și Klaus Iohannis și că împinge partidul în război direct cu șeful statului.

Fostul premier ar fi încercat să joace și o ultimă carte, susținând că o soluție pentru PNL ar fi intrarea în Opoziție. El ar fi argumentat că, de fapt USR-PLUS vrea sa înfrângă “masculul alfa” al PNL și că dacă el  va fi înfrânt și umilit, PNL se va prăbuși la jumătate din scor în sondajele de opinie,.

Discuțiile nu au avut finalitatea dorită de Ludovic Orban, care a evitat să convoace ședința oficială a BPN în care să ceară prin vot retragerea oficială a lui Florin Cîțu.

În context, trebuie amintit că Ludovic Orban le-a propus marți liderilor USR PLUS și UDMR susținerea candidaturii sale pentru postul de premier, ca o soluție de rezolvare a blocajului politic din negocieri, dat fiind că cele două partide refuză să susțină o coaliție în care PNL ar da și premierul – Florin Cîțu – și președintele Camerei Deputaților – Ludovic Orban.

FOTO: INQUAM/Paul Ursachi