Declarația lui Paul Stănescu îl vizează pe ministrul Finanţelor și posibilitatea ca acesta să capete poziția de prim-ministru.

„Dacă vom trăi să avem prim-ministru pe actualul ministru al Finanţelor, Florin Cîțu, am curaj să vă dau scris aici: în şase luni îi vor lua românii cu pietre pentru că felul în care PNL a gestionat această ţară este dezastruos.

PIB a scăzut de la 1050 de miliarde, în 2019, la 1029 de miliarde, datoria publică a urcat de la 34,7% în octombrie 2019, până  la 47%, în decembrie 2020, împrumuturi externe – 150 de miliarde – dobânda va fi un miliard de euro la anul, moneda naţională – de la 4,75 la 4,9, deficitul bugetar – de la 2,8, lăsat în 2019, la 9,1. Dacă va merge preşedintele Iohannis cu Florin Cîțu prim-ministru, eu sunt convins că, în şase luni, românii îi vor lua cu pietre”, a declarat Paul Stănescu la Antena 3.

Cum a susținut Ludovic Orban această propunere

Ludovic Orban a susținut că are încredere în abilitățile ministrului de la Finanțe.

„Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaştere a administraţiei, a situaţiei finanţelor publice, este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în faţa mediului de afaceri, instituţiilor financiare internaţionale, să nu uităm că domnul ministru Cîţu a purtat negocieri extrem de importante şi cu partenerii europeni, a purtat negocieri importante cu instituţii internaţionale, a reuşit alături de ceilalţi – Banca Naţională, de Guvern să menţină ratingul de ţară într-o situaţie extrem de dificilă pentru România.

Domnul ministru cunoaşte foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării şi în mare parte are şi pregătite soluţii, care multe dintre ele se derulează în continuare”, a explicat Ludovic Orban atunci când a fost făcută propunerea.