Totuși, se pare că Nicolae Ciucă nu va sta prea mult la guvernare, având în vedere că PNL l-a votat pe Florin Cîțu pentru  propunerea de premier. În acest context, premierul interimar a declarat că tot ce și-a dorit a fost să își facă datoria și asta va face până ”la capăt”.

„Mi-am dorit sa imi fac datoria si mi-o voi face in continuare pana la capat”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă și-ar fi dorit să fie premier plin.

De asemenea, întrebat dacă se vede în viitorul Executiv, acesta doar a menționat că își dorește să își facă treaba și nu a oferit un răspuns clar cu privire la acest aspect.

„Îmi doresc să-mi fac treaba în continuare”, a spus Ciucă.

Liberalii îl vor pe Florin Cîțu

De menționat este faptul că liberalii îl susțin pe actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, care crede în abilitățile ministrului de la Finanțe.

„Va urma o perioadă dificilă în care este nevoie de o bună cunoaştere a administraţiei, a situaţiei finanţelor publice, este nevoie de un premier care să aibă credibilitate în faţa mediului de afaceri, instituţiilor financiare internaţionale, să nu uităm că domnul ministru Cîţu a purtat negocieri extrem de importante şi cu partenerii europeni, a purtat negocieri importante cu instituţii internaţionale, a reuşit alături de ceilalţi – Banca Naţională, de Guvern să menţină ratingul de ţară într-o situaţie extrem de dificilă pentru România.

Domnul ministru cunoaşte foarte bine care sunt problemele cu care ne-am confruntat în perioada guvernării şi în mare parte are şi pregătite soluţii, care multe dintre ele se derulează în continuare”, a spus miercuri seară Ludovic Orban.

Inquam Photos / Sabin Cristoveanu