Restricțiile anti-COVID din Germania nu sunt de ajuns! Ministrul Sănătății se așteaptă la o creștere a cazurilor

Ministrul german al Sănătății a anunțat că se așteaptă la o creștere a cazurilor de coronvirus într-un timp foarte scurt, în ciuda restricțiilor introduse recent. Ministrul spune că noile cazuri vor fi provocate de tulpina Omicron.

Potrivit ultimelor cifre raportate de autoritățile de la Berlin, contaminările tind să scadă, în timp ce rata incidenței în ultimele 7 zile este de 205,5, asta în timp ce la începutul lunii decembrie era de peste 400.

Cu toate acestea, ministrul german a avertizat cu privire la o netă subevaluare cauzată de o decalare de cazuri mai mică, pusă pe seama sărbătorilor de la finalul anului și a lipsei de personal.

Noi restricții au intrat în vigoare de marți

Începând de marți, Germania a introdus noi restricții pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, având în vedere că se apropie Revelionul. Așadar, au fost interzise reuniunile private cu peste zece persoane, chiar şi pentru persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală. Cei care nu s-au vaccinat nu au voie să primească în vizită mai mult de două persoane.

Competițiile sportive, în special meciurile de fotbal, vor avea loc fără spectatori, în timp ce discotecile și cluburile au fost închise.

Europa încearcă să țină valul la distanță și de Revelion

Franța și Regatul Unit se tem de creşterea numărului infecţiilor și sunt pregătite pentru noi restricții. Cu acordul parlamentului, Franța – care în Ajunul Crăciunului a depășit pentru prima dată 100.000 de infecții – a decis să introducă, începând cu 15 ianuarie, un nou „vaccin pass” (echivalentul Super Green Pass-ului italian) pentru restaurante, cinematografe și săli de sport și toate activitățile desfăşurate în interior. În ultimele 24 de ore, în Franța au fost constate 30.383 de noi infecții cu coronavirus. Anunţul a fost date de autoritățile sanitare ale țării, care au precizat că în aceeași perioadă de timp au murit de Covid-19 256 de persoane.

Marea Britanie raportează 98.515 noi cazuri de coronavirus și 143 de decese. Datele sunt însă parțiale și privesc doar Anglia, întrucât celelalte națiuni ale Regatului Unit – Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord – nu au furnizat date oficiale în perioada vacanței. Guvernul britanic al lui Boris Johnson nu intenționează să impună noi restricții anti-Covid până la sfârșitul anului, deoarece – a explicat ministrul sănătății Sajid Javid – în Regatul Unit, tendința pandemiei (aproape 100.000 de cazuri și în prezent, dar fără datele din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord) nu s-a schimbat în perioada Crăciunului. Cu toate acestea, Javid i-a îndemnat pe oameni să „fie prudenţi” în vederea sărbătorilor de Anul Nou, sugerându-le să se supună preventiv unui test rapid și să sărbătorească acolo unde este posibil.