Anunțul făcut survine duăă ce medicii din nordul Italieni au subliniat o creştere alarmantă a numărului de îmbolnăviri grave în rândul pacienţilor mai tineri, de la 46 de ani în sus.

Scrisoarea a fost semnată de mai mulţi experţi de la Universitatea din Milano și este un avertisment asupra dificultăţii de a trata pacienţi cu coronavirus mai ales dacă un număr mare dintre aceştia vor avea nevoie de terapie intensivă, relatează The Independent.

 

Peste 7000 de cazuri în Italia

Duminică, numărul îmbolnăvirilor în Italia a ajuns la 7.375.

De asemenea, au fost înregsitrate 366 de decese, dintre care 133 au fost doar în ultimele 24 de ore.

Se pare că Italia ocupă locul doi la numărul de decese după China.

„Ne confruntăm cu un procentaj ridicat de cazuri depistate pozitiv care au avut nevoie de internare la terapie intensivă – e vorba de o proporţie de 10 la sută. Vrem să lansăm un avertisment puternic: Pregătiţi-vă”, a fost mesajul doctorilor.

Aceștia au mai precizat că majoritatea pacienților aflaţi în număr „foarte mare” în spitalele italiene au fost internaţi din cauza faptului că plămânii lor au cedat şi au necesitat ventilare mecanică.

Este nevoie de o instruire

Medicii din Italia recomandă o instruire a echipelor medicale în purtarea şi lucrul în echipamente de protecţie şi au subliniat că este important să fie mărită capacitatea de primire a pacienţilor gravi.

Doctorul Giuseppe Nattino din provincia nord-italiană Lecco a oferit, într-o adresă separată, o imagine asupra tabolului clinic al pacienţilor internaţi în spitalul său.

Potrivit doctorului, pacienţii cu coronavirus suferă de infecţii extinse ale ambilor plămâni ceea ce înseamnă că au nevoie de asistenţă respiratorie semnificativă. De asemenea, virusul are efecte asupra tensiunii arteriale şi afectează inima, rinichii şi ficatul pacienţilor care au nevoie de tratament susţinut.

„Acum o săptămână am deschis o secţie de terapie intensivă cu o capacitate de 6 paturi pentru pacienţii critici. În două zile unitatea noastră era plină, aşa că a trebuit să o extindem la 10 paturi – s-a umplut în aceeaşi după-amiază. Acum plănuim să unim secţiile de cardiologie cu cele de terapie intensivă  pentru a ne mai putea folosi de încă 10 paturi”, spune doctorul, potrivit adevarul.ro.

Acesta a avertizat şi asupra unei evoluţii îngrijorătoare a epidemiei: pacienţi ceva mai tineri se află printre cei îmbolnăviţi grav plaja de vârstă fiind între 46 şi 83 de ani – în plus, doar un număr mic dintre aceştia au boli preexistente semnificative.

„În ultimele zile s-a prezentat la noi o populaţie ceva mai tânără ca şi cum cei mai în vârstă şi mai slăbiţi au cedat la începutul epidemiei iar acum şi cei mai tineri vin în spitalele ultraaglomerate şi depăşite după ce şi-au epuizat resursele fiziologice”, a adăugat acesta.