Italia trimite Austria în fața CJUE, spune liderul PMP, Eugen Tomac. El a apreciat că așa acționează un stat care știe să-și apere drepturile și interesele. În opinia sa, italienii nu ezită, ci fac ceea ce trebuie făcut.

„Italia trimite Austria în fața CJUE. Așa acționează un stat care știe să-și apere drepturile și interesele. Nu ezită, ci face ceea ce trebuie făcut!”, a scris pe Facebook liderul PMP.

Austria ia în derâdere legislația Schengen

El a susținut că minciunile, concurența neloială și abuzurile au devenit specialitatea Vienei.

„Ca să nu mai vorbim despre puternica afinitate pro-Kremlin. Austria continuă să ia în derâdere legislația Schengen în vigoare și să faulteze și alte state membre UE. Acum a venit rândul Italiei”, a continuat europarlamentarul.

El a menționat că deși este membră a spațiului Schengen, Austria face abuz de controalele de frontieră. Ea blochează constant transportatorii italieni care îi trec granița.

Eugen Tomac arată unde se opresc similitudinile între Italia și România

Eugen Tomac a explicat că motivul îl reprezintă „aceeași minciună invocată ca în cazul situației cu România: controlul fluxului de migrați ilegali”.

Însă, a punctat liderul PMP, aici se opresc similitudinile dintre cazurile Italiei și al României vs. Austria. Asta pentru că guvernul italian are curajul pe care guvernanții noștri nu și-l asumă. ESte vorba a spus Eugen Tomac de curajul de a lua deciziile corecte.

„Vicepremierul Salvini a anunțat că Guvernul Italiei dă Austria în judecată la Curtea de Justiție a UE pentru a-și face dreptate. Guvernul nostru analizează cu <atenție și îngrijorare>. Coaliția PSD-PNL, face doar figurație și nu are curaj să trimită Guvernul de la Viena în faţa CJUE”, a spus el.

Liderul PMP consideră că politica înseamnă acțiune

Europarlamentarul a amintit că el a fost cel care a deschis acțiunea împotriva Consiliului UE pe 6 februarie. Acest demers a fost întreprins tocmai pentru că nu a putut accepta să nu se facă chiar nimic în faţa acestei mari nedreptăți care îi lăsa pe români în afara spațiului Schengen.

„Politica înseamnă acțiune, nu dat din gură. Iar Austria trebuie trezită din acest delir antieuropean”, a punctat Tomac.

Italia atacă Austria la CJUE

În urmă cu o zi, vicepremierul Italiei a anunțat activarea unei proceduri prevăzută la articolul 259 din TFUE. El a arătat că după patru ani de inactivitate din partea Comisiei Europene, a decis să activăm în mod oficial procedura prevăzută la articolul 259 din TFUE. Aceasta dă dreptul unui stat membru de a introduce o acțiune la Curtea Europeană de Justiție împotriva unui stat membru. Motivul invocat este legat de încălcarea legislației europene.

Salvini a apreciat că aroganța politică a Austriei trebuie oprită cu un „gest puternic, dar necesar” din partea guvernului de centru-dreapta condus de Giorgia Meloni.