Este vorba despre Alba Iulia, unde carantina a fost prelungită pentru încă șapte zile. Această decizie este valabilă și în municipiul Blaj, dar și în comuna Ciugud, unde rata de infectare nu a scăzut.

Măsura nu a fost prelungită dar a fost revizuită

Duminică, Direcția de Sănătate Publică Alba a propus ca INSP să dea un aviz favorabil analizelor de risc aferente acestor localități, cu excepția Cugirului.

În acest context, Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Alba a decis luni neprelungirea carantinei începând cu 1 decembrie în Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Abrud şi Ciugud.

Totuși, INSP a revenit asupra decizie și a recomandat revizuirea analizelor din localităţile cu incidenţă mare – Blaj – 10,01, Alba Iulia – 8,29, Ciugud – 10,72.

„În urma acestor aspecte, INSP a formulat avize de ridicare carantină cu următoarele precizări: scopul carantinării nu şi-a atins scopul acumularea unui scor mai mare pentru criteriile majore, rata de infectare se menţine peste nivelul de alertă; presiunea pe sistemul de îngrijiri rămâne mare, gradul de ocupare al paturilor, atât pe secţiile ATI cât şi pe secţiile COVID depăşind peste 90%.

Este preconizată o descreştere în următoarele zile, urmată apoi de reluarea unui trend ascendent; – reanalizarea în cadrul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Alba”, se arată în precizarea de presă transmisă marţi dimineaţă de Prefectura Alba.

Motivul petru care a fost prelungita carantina

CJSU Alba a votat prelungirea carantinei încă şapte zile în Alba Iulia, Blaj şi Ciugud pentru a proteja populaţia, a atenua impactul asupra sistemului sanitar, precum şi a continua trendul descendent înregistrat în perioada de carantină până la atingerea unui nivel de risc acceptabil, spun autorităţile.

Drept urmare, măsurile stabilite luni seara pentru Alba Iulia, Blaj şi Ciugud au fost revocate, fiind prelungită carantina cu 7 zile.