Lovitură pentru cei care vor să meargă în Marea Britanie! Brexitul începe să își manifeste consecințele concrete.

Intrarea în Marea Britanie nu mai este permisă doar în baza actelor de identitate UE, ci este nevoie de un pașaport.

Lovitură pentru cei care vor să meargă în Marea Britanie! Trebuie să își facă pașaport

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa, își informează pasagerii că Marea Britanie nu va mai accepta acte de identitate UE de la 1 octombrie 2021.

Pasagerii ce călătoresc către Regatul Unit trebuie să prezinte un pașaport pentru a intra în țară începând cu luna octombrie.

Până în 2025, singurii pasageri exceptați de la regulă sunt cetățenii UE care au permis de reședință termporară sau statut de rezident permanent în Marea Britanie.

Pasagerii care prezintă o carte de identitate la intrarea în țară vor fi refuzați la graniță și vor fi considerați „pasageri inadmisibili” (INAD – pasageri cărora le este interzisă intrarea).

Astfel, Wizz Air nu va accepta la bordul avioanelor sale pasageri care vor să intre în Regatul Unit cu o carte de identitate.

Călătorie doar cu pașapoarte valide

Compania aeriană își sfătuiește pasagerii să pregătească pașapoarte valide în cursul acestei luni. De asemenea, Wizz Air încurajează pasagerii să verifice constant sursele oficiale pentru a găsi informații suplimentare și pentru a confirma îndeplinirea tuturor condițiilor de călătorie sau schimbările de ultim moment.

Wizz Air este compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creștere din Europa și operează o flotă de 144 de aeronave Airbus A320 și A321.

O echipă de profesioniști în aviație asigură servicii superioare și tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 10,2 de milioane de pasageri în anul financiar F21, care s-a încheiat pe 31 martie 2021.

Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2020 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, dar și „Cea mai sustenabilă companie din industria aviației în 2021” de către World Finance Magazine.