Persoanele vaccinate din Uniunea Europeană, dar și din SUA, care își doresc să călătorească în Marea Britanie vor scăpa de carantină, scrie BBC. De menționat este faptul că, noile precizări vin în contextul în care, în prezent, de la carantină sunt exceptate doar persoanele complet vaccinate în Regatul Unit, care vin din țări aflate pe lista galbenă, cu excepția Franței.

Decizia finală a fost luată în cursul zilei de miercuri de către comitetul de specialitate britanic și prevede renunțarea la plasarea în carantină a călătorilor vaccinați complet din UE și din SUA.

Sursa citată precizează că nu a fost încă anunțat când va intra în vigoare noua măsură, însă există posibilitatea ca în cursul acestei zile, autoritățile britanice să facă precizări și în acest sens.

Marea Britanie adoptă noi reguli

Totodată, Marea Britanie ar urma să mai adopte o nouă regulă în următoarea perioadă, în contextul în care reprezentanții industriilor afectate de restricțiile de călătorie au făcut presiuni pentru ca persoanele care trăiesc în străinătate să poată veni mai ușor în Marea Britanie pentru sărbători sau pentru a-i vizita pe cei dragi.

Un expert din domeniul business-ului călătoriilor spune că situația actuală nu are niciun sens în contextul în care o persoană vaccinată complet în altă țara, este nevoită să stea în carantină în Marea Britanie, pe când o persoană vaccinată în Marea Britanie este exceptată de la această măsură.

„În prezent suntem în situația ușor ridicolă în care, dacă vin cu avionul din Spania și pentru că am fost suficient de noros să fac ambele doze de vaccin, mă pot duce unde vreau după aterizare.

Dar persoana de lângă mine, care se întâmplă să își fi făcut dozele de vaccin în Spania, nu în Marea Britanie, trebuie să-și petreacă următoarele 10 zile închisă într-o cameră. Nu are niciun sens”, a declarat Simon Calder, expert în businessul călătoriilor.