Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seara, după închiderea urmelor de vot, că PNL, partidul pe care îl conduce, a înregistrat o victorie istorică în alegerile locale 2020.

”Le mulțumesc românilor că s-au comportat exemplar, au respectat regulile sanitare și au suportat statul la coadă.

Îi felicit pe toți românii care s-au prezentat la vot.

”Cel mai spectaculos rezultat al PNL”

Pentru noi, PNL, este o zi istorică! Pentru prima dată, de la Revoluție, în ultimii 30 de ani, Partidul Național Liberal a înregistrat o victorie în alegeri învingând PSD fără drept de apel.

Este cel mai spectaculos rezultat al PNL în ultimii 30 de ani. Suntem la a treia victorie: am câștigat europarlamentarele, alegerile prezidențiale la un scor istoric și iată că azi am câștigat și localele.”, a declarat Orban.

”Nu ne vom bucura în mod excesiv. La o zi, două, după alegeri, ne vom apuca de treabă.

Ca premier, garantez susținerea pentru toate programele de dezvoltare serioase care vor crește nivelul calității vieții.”, a adăugat Premierul.

”Mă bucur enorm că am eliberat Bucureștiul! Bucureștenii și-au dorit să elibereze Bucureștiul de caracatița PSD care a sufocat Capitala.

Victoria lui Nicușor Dan este rezultatul unui efort depus de el timp de cel puțin 12 ani.

Victoria din București este și rezultatul faptului că PNL, deși are oameni valoroși, l-a susținut pe Nicușor Dan.

Putem spune clar că am câștigat aproximativ 50% dintre consiliile județene și aproximativ 1500 de primari.

În ceea ce privește votul poltitic, PNL a obținut cel mai bun scor din istoria sa, ce ne onorează și ne obligă.”, a arătat Ludovic Orban.

Rezultate parțiale

Trebuie precizat că datele sondajelor sunt parțiale, fiind valabile pentru ora 19.

Din datele furnizate de Biroul Electoral Central putem vedea că, la nivelul întregii ţări, până la ora 20:00, prezenţa la vot a fost de 44,54%, respectiv 8.149.202 alegători.

În mediul urban, prezenţa la urne a fost de 3.756.773, iar în mediul rural de 4.392.429 de alegători.

Prezenţa cea mai mare s-a înregistrat, până în ora 20:00, în judeţele Giurgiu (57,49%), Olt (56,83%) şi Teleorman (56,18%), în timp ce codaşele clasamentului erau judeţele Galaţi (39,03%), Vaslui (36,58%) şi Iaşi (36,35%).

În Bucureşti, până în ora 20:00 s-au înregistrat 634.322 de votanţi, adică un procent de 34,87%, în continuare cel mai mic la nivelul întregii ţări.

Foto: INQUAM / Cornel Putan