Potrivit unui comunicat de presă din partea lui Stelian Ion, candidatul USR PLUS la Primăria Constanței, Vergil Chițac trebuie să le dea explicații constănțenilor cu privire la informațiile apărute în spațiul public în legătură cu afacerile sale imobiliare.

Stelian Ion a subliniat că Vergil Chițac nu este demn pentru candidatura sa, motiv pentru care ar trebui să se retragă din cursa electorală.

„Modul în care un candidat la Primărie şi-a construit averea şi parcursul politic reprezintă o chestiune de interes public.

Constănţenii au dreptul să ştie, iar domnul Chiţac are obligaţia să le ofere explicaţii şi documente legate de felul în care a reuşit să tranzacţioneze imobilele şi sumele de bani uriaşe despre care a relatat presa.

Faptul că domnul Vergil Chiţac refuză să răspundă clar acestor acuzaţii, aruncând discuţia în derizoriu, este o sfidare la adresa electoratului.

E momentul ca domnul Chiţac să dea dovadă de onoarea militară pe care o invocă atât de des în discursurile sale şi să facă stânga-mprejur. Nu este demn de această candidatură”, a declarat Stelian Ion.

În comunicatul de presă anterior menționat este menționat că presa locală din Constanța a scris că senatorul liberal Vergil Chițac a divorțat în mod fictiv de soția sa pentru a derula tranzacții imobiliare în numele ei. Mai mult decât atât, acesta a vândut și cumpărat 14 proprietăți care i-au adus un profit de jumătatea de milion de euro.

Rareș Bogdan declara că îl va susține în cursa electorală

La începutul acestei luni, Vergil Chițac îi mulțumea lui Rareș Bogdan pentru că îl susține în cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

Declarațiile candidatului PNL  survin după ce acesta a fost recent la Constanța, unde a susținut și o conferință de presă în care a vorbit de ce merită să ocupe funcția de primar și ce alte lucruri noi le poate face pentru acest oraș.

„Rareș Bogdan susține Constanța Puternică! Vreau să îi mulțumesc domnului Rareș Bogdan pentru susținerea și încrederea acordate. Rareș, mă onorează prietenia ta!”, a spus Chițac.

Chițac se luptă la alegerile locale cu actualul primar, Decebal Făgădău, dar și cu Stelian Ion.