Candidatul PNL pentru Primăria Constanța, Vergil Chițac, s-a declarat onorat de susținerea pe care europarlamentarul Rareș Bogdan i-a arătat-o în bătălia din alegerile locale.

Declarațiile candidatului PNL  survin după ce acesta a fost recent la Constanța, unde a susținut și o conferință de presă în care a vorbit de ce merită să ocupe funcția de primar și ce alte lucruri noi le poate face pentru acest oraș.

„Rareș Bogdan susține Constanța Puternică! Vreau să îi mulțumesc domnului Rareș Bogdan pentru susținerea și încrederea acordate. Rareș, mă onorează prietenia ta!”, a spus Chițac.

Chițac se luptă la alegerile locale cu actualul primar, Decebal Făgădău, dar și cu Stelian Ion.

Rareș Bogdan îl susține și pe Nicușor Dan

Și candidatul pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, este susținut de Rareş Bogdan. Europarlamentarul a anunțat că se va implica direct în campania electorală pentru alegerile locale, iar Nicușor Dan va fi ajutat ca și când ar fi ”fratele său”.

„Normal că voi face campanie. Voi crea exact valul necesar pentru ca PNL să câştige. Credeţi-mă, ca mine nu se pricepe nimeni în a crea valul necesar… inclusiv în Bucureşti o atenţionez pe Gabriela Firea şi pe cei şase primari de sector că mă implic şi voi ajuta fiecare candidat al nostru, mă voi lipi de Nicuşor Dan pentru a-l ajuta. Cred că singur este extrem de greu.

Îl voi ajuta pe Nicuşor Dan, ca şi când ar fi fratele meu, să câştigăm alegerile. Umăr la umăr, vom câştiga”, a declarat Rareş Bogdan, la Antena 3.

În același timp, europarlamentarul liberal a menţionat de ce  refuză să se implice în campaniile electorale ale acelor candidaţi din partea PNL care au fost anterior membri PSD.

„Nu pentru niciunul, nu mă duc, să fie lucrurile clare. Mă voi duce peste tot unde sunt liberali, oameni care au suferit, oameni care nu au stat în genunchi, oameni care au fost umiliţi, oameni care au fost jigniţi de către preşedinţi de Consilii Judeţene şi miniştri ai Dezvoltării sau ai Finanţelor de la PSD.

Acolo unde sunt aleşi de la PSD care s-au transferat, eu nu calc, ca să fie lucrurile clare. Eu nu îmi calc pe cuvânt”, a adăugat europarlamentarul Rareș Bogdan. 

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea