Organizaţia PNL din Maramureş a fost amendată de poliţişti cu 10.000 de lei din cauza evenimentului electoral ce a avut loc miercuri, 26 august, în Centrul Vechi din Baia Mare.

Organizaţia liberală a fost amendată pentru că nu a urmat paşii legali pentru buna organizare a evenimentului electoral, respectiv nu a încheiat un document de închiriere a domeniului public.

Miercuri au fost prezentaţi candidaţii PNL Maramureş pentru alegerile locale, iar la eveniment au participat mai mulţi politicieni de seamă, printre care şi europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al partidului, de numele căruia s-au legat alte controverse privind o petrecere pentru botezul fiicei sale în plină carantină, notează jurnaliştii de la ActualMM.

Liberalii susţin că au respectat toţi paşii legali şi nu au fost înştiinţaţi de vreo amendă

Ulterior, organizaţia PNL Maramureş a emis un comunicat prin care explică situaţia:

“Partidul Național Liberal a respectat toți pașii legali pentru obținerea autorizației din partea autorității competente, pentru organizarea evenimentului din data de 26.08.2020 din Piața Libertății. Mai mult, PNL Maramureș a solicitat inițial o altă locație, pentru care nu a primit avizul necesar, iar pentru locația în cauză s-a primit autorizația din fotografie.

În ceea ce privește amenda și procesul-verbal despre care se face vorbire în articol, PNL Maramureș nu a primit nicio înștiințare, ci constată existența acestuia doar prin intermediul știrii apărute în mass media. În cazul în acest proces-verbal există, vom efectua toate demersurile legale pentru a contesta în instanță această amendă, având în vedere faptul că organizația noastră a respectat toate dispozițiile legale în vigoare.”

Mai mult, liberalii îi acuză pe jurnalişti de manipulări mediatice şi încercări de intimidare:

“PNL Maramureș condamnă ferm manipulările mediatice și încercările de intimidare. Facem o campanie curată, prin care vrem să arătăm maramureșenilor programe concrete cu care vrem să punem umărul la dezvoltarea județului.

Oamenii au nevoie de o politică bazată pe respect, inclusiv în campaniile electorale, și au nevoie de soluții la probleme reale de zi cu zi.”

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea