Rareș Bogdan a răbufnit la adresa fostului premier Călin Popescu Tăriceanu despre care spune că a devenit purtătorul de cuvânt al curentelor suveranist-antieuropene, s-a transformat în apărătorul intereselor lui Dragnea

„Pentru a limpezi câteva aspecte care devin apa morii pesediste și aldiste, incapabili de a propune proiecte de dezvoltare reale pentru comunitățile locale, reîmprospătez memoria multora reamintindu-vă că nici avocatul poporului, nici domnul Tăriceanu nu au luat apărarea manifestanților din Piața Victoriei umiliți de Dragnea, la fel cum nici dl. Tăriceanu, nici avocatul poporului nu au apărat statul de drept.

Dintr-un liberal oarecând respectat, orbit însă de propriul ego, Tariceanu a devenit purtătorul de cuvânt al curentelor suveranist-antieuropene, s-a transformat în apărătorul intereselor lui Dragnea urcând triumfalist cu el pe scenă sfidând bunul simț al românilor și au încurajat tupeul politic. Acele episoade de umilință a oamenilor care credeau și cred în principiile democrației au devenit parte a amneziei dlui. Tăriceanu.

Contrar unor atacuri și speculații aldisto-pesediste, nu am avut intenția de a jigni demnitatea de femeie a doamnei Weber. Adjectivele folosite au fost asociate cu comportamentul instituțional mizerabil al avocatului poporului, care blochează în mod constant așteptarile multor români care speră și vor ca multe nereguli să fie schimbate, inclusiv realizarea dreptății sociale prin tăierea pensiilor speciale. Sunt nereguli blocate mereu de oamenii vechiului sistem de gândire și de acțiune, solidari și puternici în încrengături, care fac să putrezească speranțele românilor”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook sâmbătă.

Foto: INQUAM PHOTOS, Octav Ganea

Rareș Bogdan, în stare de șoc: Mi-au transmis că mă arestează

Dezvăuiri fără precedent despre Rareș Bogdan. Prim-vicepreședintele PNL a trecut prin niște momente extrem de dificile. Acesta a fost amenințat cu arestarea și urma să ajungă în închisoare.

Rareș Bogdan a purtat un dialog cu protestatarul Marian Tivilic Moroșanu, zis Ceaușescu, în care a făcut o dezvăluire neștiută până acum. Mai exact, se pare că prim-vicepreședintele PNL a riscat să fie băgat la închisoare în perioada în care îi înfrunta pe Liviu Dragnea și pe Victor Ponta.

Totodată, în același dialog, el a mai precizat că multe dintre persoanele care îl critică acum, că nu s-a ținut de promisiunea privind eliminarea pensiilor speciale, nu au dreptul să facă asta, pentru că „trei sferturi dintre ei” nu au fost în stradă.

De asemenea, Rareș Bogdan a mai aminitit faptul că, atunci când se întâlnește pe stradă cu cei care îl critică pe rețelele de socializare și vorbește cu ei, la final aceștia îl îmbrățișează.

„Când eu sau tu riscam în fața lui Dragnea, când eu am avut bilete de avion cumpărate să plec, ăștia nu existau. Eu aveam bilete să plec cu familia, că mi s-a spus că, dacă câștigă Ponta, mă arestează. Deci, dacă câștigă Ponta, mă arestează. Mi-au transmis unii, nu el: Domne, dacă nu pleci din țară, vei fi arestat, pleacă din țară!

Băieții ăștia, care stau acum în spatele tastaturii, stăteau sub pat și în dulapuri. Băieții ăștia, care astăzi înjură, trei sferturi din ei n-au fost în stradă niciodată”, i-a spus Rareș Bogdan lui Ceaușescu, în contextul în care protestatarul i-a zis că sunt oameni care îl înjură pentru că nu a tăiat pensiile speciale.