Nicușor Dan a fost la sediul PSD,  „locul de origine al corupției din actuala administrație locală a Capitalei”, după cum scrie acesta într-o postare pe pagina sa de Facebook. Alături i-au fost Violeta Alexandru și Vlad Voiculescu și au vorbit despre „caracatița Firea-Pandele”.

„Am venit la sediul central PSD pentru că aici e centrul corupţiei din Bucureşti. Am venit cu această planşă cu cumetriile de la Primărie. Sunt oameni care nu aveau calificarea să ocupe aceste funcţii. De aia oamenii nu au apă caldă, de aia au traficul pe care-l au, de aia nu s-a făcut o grădiniţă, o şcoală. Ei nu au venit aici să construiască ceva, au venit ca neamuri.

Am venit să le aducem aminte oamenilor că primarul e din PSD, e ultimul din locotenenţii lui Dragnea care a rămas în funcţie. E Dragnea al Bucureştiului. Bucureştenii şi românii credeau că au scăpat de Dragnea anul trecut”, a spus Nicuşor Dan.

Acesta o provoacă din nou la o dezbatere pe Gabriela Firea la care să participe toată presa. Nicușor Dan i-a transmis primarului general că așteaptă un răspuns în acest sens până vineri la ora 17:00.

„Schema pe care o vedeţi va fi completată foarte curând pentru că au venit foarte multe solicitări pentru dezbateri. Pentru că acestea sunt 1 la 1 şi pentru că sunt multe televiziuni care se suprapun ca interval orar, propun Gabrielei Firea să avem trei dezbateri la care să participe toata presa. Aştept un răspuns de la Firea până mâine la ora 17, dacă vrea sau nu vrea. Dacă vrea, o să găsim o persoană care să modereze”, a mai spus Nicuşor Dan.

Amintim că, într-o postare de ieri, candidatul dreptei la primăria Capitalei a postat de asemenea „o listă de 33 de nume, o adevărată încrengătură de neamuri, prieteni, cumetri, parteneri de afaceri și cercetați penal, puși în funcții importante, bine plătite, din care slujesc interesele lui Firea și Pandele”.

În opinia lui Nicușor Dan, „sistemul corupt al PSD” a fost testat mai întâi în Voluntari și apoi exportat în București.

„Acesta e sistemul corupt al PSD – testat la Voluntari și apoi exportat la București – care asigură controlul absolut al licitațiilor și achizițiilor directe, al banilor publici din Capitală, strânși din impozitele și taxele plătite de voi, bucureștenii”, mai preciza Nicușor Dan.

Imaginea postată de Nicușor Dan despre „caracatița” din Voluntari