Pepenele, iubit de mulți, periculos pentru unii. Este contraindicat acestor oameni

Pepenele roșu poate avea efecte benefice asupra sănătății și contribuie la ameliorarea multor probleme de sănătate, deoarece conține o multe vitamine, minerale și este foarte bun pentru hidratarea organismului, mulțumitp conținutului ridicat de apă.

Chiar și așa, există anumite afecțiuni în cazul cărora consumul de pepene roșu este contraindicat. În acest context, persoanele care suferă de aceste afecțiuni ar trebui să se ferească de pepenele roșu.

Ce spun medicii?

Dr. Daniela Stan, medic de familie, susține că persoanele care suferă de anumite afecțiuni sunt sfătuite să evite pe cât de mult posibil consumul acestuia, potrivit informațiilor transmise de adevarul.ro

„Diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct pentru a nu-şi agrava starea. Pepenele roşu nu mai trebuie consumat nici de persoanele sănătoase, dacă apar dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv”, a explicat medicul.

Totuși, cei care nu suferă de aceste afecțiuni se pot bucura de beneficii uimitoare, mulțumită nutrienților din pepenele roșu.

„Licopenul este un pigment natural conţinut de vegetale care le conferă culoarea lor roşie. Alături de roşie, pepenele este un formidabil furnizor de licopen. Este si un antioxidant care permite reducerea nivelului de colesterol din sânge. Acest antioxidant are un efect benefic şi asupra bolilor cardiovasculare dar şi asupra unor tipuri de cancer, mai ales cel de prostată.Pepenele roşu nu este bogat doar în vitamine.

El mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu. Pepenele roşu poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli. Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni.

Puteţi mânca, de asemenea, mult pepene rosu, dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Dieta cu pepene roşu urmată timp de 2 săptămâni ajută la detoxifierea organismului datorită efectului diuretic excelent”, a conchis medicul de familie.

Sursă foto: Dreamstime