Enterovirozele bagă zeci de copii în spital! Medicii îi avertizează pe părinți: S-ar putea agrava

Medicii spun că afecțiunile digestive apar în sezonul cald din cauza consumului de alimente alterate sau care nu au fost bine spălate înainte de consum. Aceștia mai spun că o altă cauză este igiena precară a mâinilor.

Șeful secției Pediatrie din cadrul Spitalului Județean Buzău, doctorul Gina Anica, spune că jumătate din paturile din secție sunt ocupate în această perioadă.

”Avem 50 de prezentări pe zi, majoritatea simptomelor fiind digestive. Au febră foarte mare, prezintă vărsături, au scaune multe”, spune aceasta.

Cauza valului de enteroviroze

Medicii sunt de părere că numărul mare de copii diagnosticați cu afecțiuni digestive este o cauză a relaxării părinților. Mai exact, aceștia au renunțat la regulile de igienă strictă pe care le urmau la începutul pandemiei.

”Părinţii chiar nu mai respectă anumite reguli igienico-sanitare ca în perioada pandemiei. Anul trecut, nu aveam o altă patologie care să aducă copiii în număr mare la spital. Acum locurile de joacă sunt din nou pline şi avem multe prezentări”, a declarat medicul buzoian.

Medicul spune că majoritatea copiilor care ajung la urgențe au vârste foarte mici, până în 2 ani. Cei internați sunt cei care prezintă simptome grave care le pot înrăutăți starea de sănătate

Enterocolitele sunt cele mai întâlnite afecțiuni digestive care sunt declanșate de agenți infecțioși neidentificați în urma analizelor.

Simptomele care ne arată că o enterocolită se poate agrava

Medicul spune că simptomele sunt variate și că anumite crampe abdominale, cele intense, sunt un indiciu clar al afecțiunii tractului digestiv. Cu toate astea, o durere abdominală discretă poate fi un semn de enterocolită care s-ar putea agrava.

Dacă nu este vorba despre o enterocolită severă, care nu se manifestă prin scaune cu multe mucozităţi, cu sânge care să necesite internare, tratamentul constă în repaus digestiv, perioadă în care copilul nu mănâncă şi nu bea un anumit număr de ore, la recomandarea medicului.

Sursă foto: Dreasmtime