Pfizer și Moderna extind studiile asupra copiilor! 3.000 de minori vor fi incluși în cadrul studiilor

Mai precis, autoritățile sanitare din SUA au cerut ca Pfizer-BioNTech și Moderna să includă 3.000 de copii, cu vârste cuprins între 5 și 11 ani, în cadrul studiilor, conform informațiilor transmise de reuters.com

ONU, despre vaccinarea copiilor

Anterior, ONU a avertizat asupra riscului unei „catastrofe” dacă nu se recuperează întârzierea în vaccinarea copiilor, proces îngreunat de pandemia de COVID-19, şi dacă restricţiile sanitare sunt ridicate prea repede.

„În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută”, a avertizat la Geneva dr. Kate O’Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul OMS.

Pandemia a determinat ca resursele şi personalul să fie redirecţionate spre lupta împotriva Covid, iar multe servicii medicale au fost închise sau a fost redus programul.

Oamenii au fost reticenţi să se mai deplaseze de teama de a nu se infecta

De asemenea, oamenii au fost reticenţi să se mai deplaseze de teama de a nu se infecta, chiar şi atunci când măsurile de izolare nu le interziceau acest lucru.

Copiii neprotejaţi şi o ridicare prea rapidă a restricţiilor sanitare împotriva COVID- care, de asemenea, au protejat parţial de anumite boli la copii – îşi arată deja efectele, un exemplu fiind apariţia unor focare de rujeolă în Pakistan, potrivit celor spuse de oficialul OMS.

Aceşti doi factori combinaţi sunt „catastrofa absolută împotriva căreia tragem acum un semnal de alarmă pentru că trebuie să acţionăm imediat pentru a-i proteja pe aceşti copii”, a punctat oficialul OMS.

Sursă foto: Dreamstime