Avertismentul teribil al lui Cseke Attila! Ministrul interimar al Sănătății nu întrevede finalul pandemiei: Putem ajunge la peste 20.000 de cazuri zilnice

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat la B1 TV că nu suntem în vârful valului patru al pandemiei de coronavirus, subliniind că finalul acesteia nu se întrevede la acest moment.

„Acest final (al pandemiei – n.r.) astăzi încă nu se întrevede, nici măcar prognozat. Auzim tot felul de prognoze şi păreri. Sigur, ele sunt importante. Unele se adeveresc, altele nu se adeveresc, cum s-a făcut şi pe celelalte valuri. Încă nu suntem în vârful pandemiei. Trebuie câteva zile bune în care să avem cam aceeaşi valoare, ca să putem spune că avem un fel de plafonare pe un anumit platou. Or, chiar dacă cifrele mai urcă, mai scad, cu o mie, cu două mii (de cazuri – n.r.), încă nu e atât de semnificativ încât să spunem că suntem pe un platou”, a spus Cseke la B1TV.

Ministrul interimar Cseke Attila nu exclude posibilitatea ca România să ajungă la 20.000 de cazuri de coronavirus.

„Există această posibilitate să ajungem la peste 20.000 de cazuri. Este o posibilitate care, din păcate, nu trebuie exclusă”, a adăugat el.

Cuvinte dure la adresa celor care nu doresc să se vaccineze din cauza teoriilor

Ministrul interimar al Sănătății a vorbit și despre cei care nu doresc să se vaccineze din cauza teoriilor consipraționiste și despre cei care contestă introducerea certificatului verde.

„Şi Franţa e „neconstituţională”, şi Germania e „nedemocratică” şi Italia la fel şi aşa mai departe. Adică, nu ştiu dacă e frumos ca un ministru să spună aşa ceva: toţi ăştia sunt proşti şi noi suntem deştepţi, noi ştim mai bine că nu avem nevoie de acest certificat şi o parte a societăţii are o părere împotriva vaccinului. Vorbim despre cei care nu înţeleg că tot Occidentul, toată lumea civilizată s-a vaccinat şi, uitaţi, ridicare de restricţii şi aşa mai departe şi nu s-a întâmplat absolut nimic din toate teoriile astea conspiraţioniste, despre ce-ţi face vaccinul, dar o parte a societăţii crede în continuare că ce-ţi face vaccinul”, a spus ministrul.