Se spune că berea ajută la hrănirea părului și la întărirea foliculilor de păr. Dar există dovezi științice clare care să confirme acest lucru?

Pe lângă complexul de vitamine B din bere, se pare că aceasta mai conține o proteină benefică din malț și hamei care repară firele de păr în profunzime și conferă vigoare podoabei capilare, potrivit Timesnownews.

Malțul și hameiul din bere pot ajuta la întărirea foliculilor de păr

În ultimii ani, au apărut o serie de șampoane și balsamuri pe bază de bere care se laudă cu beneficii miraculoase pentru păr. Se spune că malțul și hameiul din bere pot ajuta la întărirea foliculilor de păr. De asemenea, se crede că berea conține mai mulți nutrienți, cum ar fi calciu, fier, proteine ​​și vitamina D, care ajută la hrănirea părului. Nu există însă dovezi științifice privind aceste afirmații.

Dar mulți continuă să folosească berea pentru îngrijirea părului. Se spune că beera pot fi de un real ajutor și în cazul în care vă confrunți cu mătreață. Alcoolul din bere distruge bacteriile de la nivelul scalpului, care pot forma mătreață.

Înainte de orice, decarbonatați berea

Dacă vreți să încercați efectele berii asupra podoabei capilare, iată câteva lucruri de care ar trebui să țineți cont.

În primul rând, este extrem de important să decarbonatați berea înainte de a spăla părul. Când este combinat cu apă, conținutul de dioxid de carbon din bere poate crea apă dură. Pentru a decarbonata berea, nu e nevoie decât să lăsați berea să se odihnească peste noapte într-un castron și că astfel este expusă la aer.

Utilizați un șampon obișnuit pentru a curăța scalpul

Un alt lucru de care ar trebui să aveți grijă înainte de a aplica berea pe păr este clătirea părului. De asemenea, este recomandat să utilizați un șampon obișnuit pentru a curăța scalpul. Pentru a folosi berea ca balsam, masați ușor berea pe scalp timp de un minut.

La fel de importantă este uscarea părului cu un prosop, după ce l-ați spălat bine cu bere.

Dacă nu intenționați să folosiți berea ca balsam, o puteți folosi ca mască de păr, combinată cu diferite ingrediente precum ouă, ulei de cocos și ulei de avocado. După ce amestecați berea cu ingredientul dorit, aplicați amestecul pe păr și pe scalp. Lăsați amestecul să se stea între 30 de minute și o oră și apoi clătiți bine.

Pentru un balsam de păr cu bere pentru un scalp cu probleme se poate folosi o ceașcă bere călduță, o linguriță ulei de ricin sau de argan. Părul va străluci intens după acest tratament pentru păr gras.