Puține femei au auzit de alopecia de tracțiune, provocată de stresul la care sunt supuși foliculii părului din cauza unui anumit mod de a ne strânge/ coafa părul. Din fericire, există o mulțime de moduri de a o trata și chiar de a inversa efectele acestei afecțiuni, potrivit Womansworld.

Spre deosebire de alte tipuri majore de alopecie cauzate de factori genetici, alopecia de tracțiune se referă la căderea părului provocată de tragerea continuă și repetată a părului. Obiceiurile zilnice, cărora nu le acordăm atenție, cum ar fi prinderea părului în coadă de cal, în coc sau în codițe împletite sau chiar folosirea bigudiurilor în fiecare noapte, încep treptat să pună presiune asupra foliculilor, slăbindu-i. Chiar și când utilizați o placă de îndreptat părul sau un uscător de păr pot duce la slăbirea foliculilor părului.

Atât copiii, cât și adulții sunt afectați de acest tip de cădere a părului, însă se regăsește mult mai frecvent la persoanele vârstnice, după ce foliculii părului se slăbesc considerabil din cauza trecerii timpului.

Care sunt simptomele

Firele de păr despicate în partea din față a capului și din părți (mai ales în jurul urechilor), roșeața și scalpul uscat, iar în anumite cazuri, mici puncte albe care se sparg atunci când sunt supuse unei presiuni semnificative se numără printre semnele alopeciei de tracțiune.

Șuvițele de păr ar putea începe să se rupă neuniform, afectând și rădăcina.

Poate fi inversată alopecia de tracțiune?

Vestea bună este că puteți inversa semnele timpurii ale alopeciei de tracțiune prin purtarea părului într-un mod în care nu se pune presiune pe foliculii de păr. Cel mai indicat ar fi să lăsați părul să respire și să încercați să nu-l mai prindeți în diferite forme, lăsându-l mai mult liber, pe spate.