Planta de wasabi, a cărei denumire știițifică este Wasabia japonica sau Eutrema japonicum, este o plantă din familia Brassicaceae, familie în care sunt incluse și varza, hreanul și muștarul. Wasabi mai este cunoscut și ca hrean japonez, deși hreanul este o cu totul altă plantă.

Wasabi este un condiment specific bucătăriei japoneze, care are un gust iute deosebit, tot mai apreciat în lumea întreagă. Deși pe piață se găsesc foarte multe produse cu denumirea de wasabi, cele mai multe dintre ele nu conțin însă adevărata planta wasabi, ci înlocuitori.

Căderea părului poate fi normală, deoarece oamenii pot pierde în jur de 50 până la 100 de fire de păr pe zi. Cu toate acestea, poate fi o experiență inconfortabilă și poate lăsa o amprentă asupra încrederii de sine. Caderea parului poate afecta bărbații și femeile, deopotrivă, temporar sau permanent, iar cauzele pot fi cunoscute sau nu.

Problema căderii părului poate fi temporară și cauzată de stres, pierdere în greutate, deficiențe sau chiar alimentație.

Potrivit unui studiu din 2017, cheia pentru stimularea creșterii părului la bărbați poate fi găsită în wasabi, relatează Express Co Uk. 

Alimentul minune care oprește căderea părului

Studiul sugerează că pasta de hrean picant conține niveluri ridicate dintr-o substanță chimică despre care se știe că trezește celulele papilei, care sunt responsabile pentru creșterea părului în scalpul uman.

Potrivit studiului, isosaponarina stimulează creșterea părului prin activarea celulelor papilei, permițându-le să răspundă la stimuli externi. Pentru persoanele care au probleme în a mânca sosul extrem de picant, există o veste bună: pentru a vedea rezultate vor trebui să-și ungă scalpul cu pasta verde.

Studiile anterioare au arătat că Isosaponarina ajută la producerea umană de colagen, care este necesar pentru orice tip de recuperare. Acum, studiul mai susține că substanța chimică poate fi de până la trei ori mai eficientă decât tratamentele clasice în tratarea cheliei masculine.

S-a demonstrat, de asemenea, că Wasabi are efecte inhibitoare asupra celulelor canceroase. S-a descoperit că substanța chimică 6-MSITC are un efect similar asupra celulelor papilei, reducând riscul de cancer de sân. Pentru ca Isosaponarina să fie eficientă, pasta trebuie să intre în contact cu scalpul uman.

Alte beneficii

Este un bun antiinflamator

Studiile de laborator indică faptul că ITC-urile din wasabiul autentic suprimă celulele și enzimele care promovează inflamația. Inflamația este răspunsul sistemului imunitar la infecții, leziuni și toxine, cum ar fi aerul poluat sau fumul de țigară, în încercarea de a vă proteja și vindeca corpul.

Proprietăți antibacteriene

Studiile efectuate pe animale sugerează că wasabiul poate ajuta la tratarea ulcerelor peptice cauzate de H. pylori. Deși cerecatările sunt încurajatoare, este necesară cercetarea la oameni înainte de a putea trage concluzii cu privire la efectul wasabiului asupra H. pylori.

Benefic în dietele de slăbit

Unele cercetări sugerează că frunzele comestibile ale plantei de wasabi conțin compuși care pot suprima creșterea și formarea celulelor adipoase. Într-un studiu efectuat la șoareci, un compus numit ester metilic al acidului 5-hidroxferulic (ester 5-HFA) izolat din frunzele wasabiului a inhibat creșterea și formarea celulelor adipoase prin oprirea unei gene implicate în formarea grăsimilor.