O dietă bogată în grăsimi, mâncatul în exces, dar și predispoziția genetică la obezitate afectează starea generală de bine, așa că nu ar trebui să ne mire dacă observăm că începe să ne cadă părul.

Severitatea și frecvența căderii/ răririi părului variază însă de la persoană la persoană, iar regula de aur pentru tratamentul căderii părului este identificarea corectă a cauzei, potrivit Timesnow News.

Obezitatea este cheia multor probleme legate de căderea părului

Obezitatea este cheia multor probleme legate de căderea părului, deoarece provoacă deficiențe și boli care declanșează pierderea părului. Obezitatea este unul dintre motivele principale pentru care bărbații și femeile se confruntă cu căderea părului la o vârstă fragedă.

Obezitatea cauzează, de asemenea, diverse alte probleme care, la rândul lor, duc la pierderea podoabei capilare.

Este direct legată de stres

Căderea prematură a părului la bărbați și femei, mai ales în rândul tinerilor, este cauzată de stresul oxidativ.

Obiceiurile alimentare și stilul de viață, dependența de alcool și fumat, precum și dezechilibrul nutrițional pot provoca stres și căderea părului.

Excesul de estrogen

Obezitatea dezechilibrează hormonii, iar excesul de estrogen se face vinovat de căderea părului. Dacă tiroida este hipoactivă, atunci poate duce la creșterea în greutate și la căderea părului.

De aceea, experții susțin că femeile în vârstă de 30 de ani ar trebui să fie foarte atente la nivelul tiroidei.

Nivelul crescut de zahăr din sânge împiedică circulația sângelui

Obezitatea provoacă diabet, care, la rândul său, duce aproape sigur la căderea părului. Nivelul crescut de zahăr din sânge împiedică circulația sângelui și astfel părul nu mai este hrănit.

Asta duce la perturbarea funcției de creștere a părului și, prin urmare, provoacă fragilitatea firelor de păr.

Boli de inimă pot duce la căderea părului

Numeroase studii au demonstrat că bolile de inimă pot duce la căderea părului, iar obezitatea cauzează boli de inimă.

O inimă slabă și o circulație slabă limitează alimentarea cu sânge a foliculilor, împiedicând capacitatea lor de a face părul să crească.

Pierderea în greutate nu este singura soluție

În consecință, în cele mai multe cazuri, obezitatea este diagnosticată dretpt cauza căderii părului. Pierderea în greutate nu este singura soluție.

Trebuie să avem un stil de viață sănătos, iar acesta include mai ales o dietă bogată în fructe și legume, dar și exerciții fizice. Mișcarea îmbunătățește circulația sângelui la nivelul scalpului și menține foliculii sănătoși.