Bani de la stat pentru aceşti români! Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că programul ”Școală după Școală” a fost demarat. Aceasta subliniază că programul îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală.

Mai mult decât atât, acest program îi va ajuta pe elevii din mediile vulnerabile să beneficieze de o pregătire care să le ofere șansa încadrării pe piața muncii.

„Proiectul Şcoală după Şcoală, pentru care m-am luptat în Parlament ani de zile, este acum principalul suport pentru calitatea în educaţie şi pentru recuperarea decalajelor prin măsuri remediale.

Guvernul a adoptat OUG 6/2021 prin care toţi elevii, până în clasa a VIII-a inclusiv, vor putea beneficia de acest program, dacă sunt în risc de abandon şcolar sau dacă nu au putut participa la cursurile online.”, spune ministrul Muncii.

Bani de la stat pentru aceşti români! Elevii vor beneficia de un voucher

Potrivit ministrului Muncii, elevii din mediile defavorizate vor primi un voucher în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al acestui an școlar.

”Ajutorul va consta în acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al anului şcolar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro şi va fi finanţat prin Programul operaţional Capital uman 2014-2020.”, arată Raluca Turcan.

Ministrul a mai precizat că, prin acest proiect, se dorește ajutarea cât mai multor elevi aflați în această situație.

”Ne propunem să ajutăm astfel cât mai mulţi elevi care au avut dificultăţi în procesul de învăţare, pe parcursul ultimului an, să ajungă la acelaşi nivel cu cei care au participat la cursurile online.

Mai mult, Programul Şcoală după Şcoală îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile să rămână la şcoală şi să poată beneficia, ulterior de o pregătire care să le ofere şansa încadrării pe piaţa muncii”, a scris Raluca Turcan luni pe Facebook.