Raluca Turcan intervine! Este determinată să îi ajute pe angajații rămași fără obiectul muncii, din cauza pandemiei de coronavirus.

Turcan a anunțat adoptarea unor măsuri în regim de urgență prin care Guvernul să îi susțină angajații ce trebuie să se confrunte cu reducerea timpului de lucru.

Raluca Turcan intervine! Ajutor pentru păstrarea locurilor de muncă

Ea a anunțat că a discutat cu sindicatele și că va trimite Parlamentului concluziile consultărilor, pentru a fi incluse într-un act normativ.

Ministerul Muncii va trimite Parlamentului, în cursul zilei de vineri, mai multe amendamente care să flexibilizeze măsura privind reducerea timpului de lucru, a anunţat joi ministrul de resort, Raluca Turcan.

„Uzina Dacia din Mioveni şi-a întrerupt activitatea din cauza crizei de semiconductori la nivel global, situaţie care afectează 50%-60% din activitatea de producţie şi aproximativ 8.000 de lucrători.

Discuții cu sindicatele

În acest context, am discutat astăzi (joi, n.r.) cu Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia despre necesitatea adoptării rapide a prevederilor privind reducerea timpului de muncă, proiect aflat acum în Legislativ şi la completarea căruia am lucrat împreună cu reprezentanţii patronatelor.

Ministerul Muncii va trimite la Parlament, în cursul zilei de mâine, amendamentele pe care le-am formulat în acest sens, cu rolul de a flexibiliza măsura referitoare la reducerea timpului de muncă.

Solicită dezbaterea propunerilor legislative în regim de urgență

Voi solicita dezbaterea proiectului de lege în procedură de urgenţă, pentru a veni astfel în sprijinul companiilor care se confruntă cu situaţii dificile şi care vor să acceseze această formă de sprijin”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Ordonanţei 132/2020, angajatorii ale căror companii înregistrează scăderi ale comenzilor din cauza crizei provocate în urma pandemiei şi care reduc programul de lucru al angajaţilor (kurzarbeit) beneficiază de subvenţionarea salariilor angajaţilor.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.