Bonusul uriaș primit de Musk a fost mai puțin mediatizat pentru că toată atenția era asupra lansării Space X, dar și pentru că se știa că urmează să fie acordat. În cadrul unui plan de compensații aprobat de acționatii Tesla în urmă cu doi ani, Elon Musk a primit dreptul a cumpăra 1,68 milioane de acțiuni Tesla la prețul de 350 de dolari pe acțiune, mai puțin de jumătate din valoarea actuală a unui acțiuni.

După cum informează CNN, Musk a fost recompensat pentru îndeplinirea obiectivelor și pentru că Tesla a avut o valoare de piață de peste 100 de miliarde de dolari. Acțiunile îi oferă lui Musk un potențial câștig de 770 de milioane de dolari. CEO-ul Tesla nu și-a exercitat încă opțiunea de a cumpăra acțiunile, însă acest lucru nu este anormal. Șefii de companii care primesc astfel de opțiuni nu obișnuiesc să le exercite decât atunci când urmează să expire sau dacă vor să le vândă imediat.

Musk deține deja 38,7 milioane de acțiuni Tesla, care reprezintă 20,8% din companie. Valoarea acestora era vineri de aproape 33 de miliard de dolari. Opțiunea de 1,7 milioane este doar prima din cele 12 bonusuri pe care Musk le poate primi dacă își îndeplinește obiectivele, transmite Digi24. Cele 12 opțiuni totalizează 20,3 milioane de acțiuni Tesla.

O postare de miliarde

La începutul lunii trecute, omul de afaceri Elon Musk în vârstă de 48 de ani a scris pe Twitter un mesaj care l-a făcut să piardă 3 miliarde din propriile acțiuni Tesla și 14 miliarde în total din valoarea firmei.

„Prețul acțiunilor Tesla e prea mare după părerea mea” a postat Elon Musk pe rețeaua de socializare pe 1 mai. Înainte de postare, valoarea de piață a companiei era de 141 de miliarde și a scăzut la 127 de miliarde în doar câteva ore. Un user l-a întrebat: „Faci asta pentru că ai nevoie de cash sau pentru a protesta că lumea a luat-o razna?”. Elon a răspuns: „Nu am nevoie de cash. Eu sunt devotat Pământului și planetei Marte. Posesiunile doar te trag în jos”.

În urma mesajului, Musk și-ar putea pierde postul de CEO Tesla. Asta după ce în august 2018 când a postat despre faptul că Tesla va deveni o firmă privată, deja evaluată la 420$ acțiunea, a pierdut jobul de director și compania a plătit 40 de milioane de dolari în sancțiuni. Tot atunci s-a stabilit că Musk trebuie să ceară aprobare dacă tweet-urile sale tratează probleme legate de securitatea Tesla sau de acțiunile companiei.