Florin Cîțu nu are niciun dubiu! El va deveni premierul României: Va accepta președintele

Florin Cîțu, președintele Partidului Național Liberal (PNL) a declarat, în cursul zilei de vineri, că este convins că Nicolae Ciucă va deveni premierul României, subliniind că propunerea sa va fi acceptată și de președintele Klaus Iohannis. Întrebat cum se înțelege cu Nicolae Ciucă, premierul interimar a declarat că ”suntem colegi”.

„Suntem colegi, o să fie prim-ministrul României. Este o propunere pe care știu că o va accepta președintele”, spune Florin Cîțu.

Premierul interimar a reitreat că ”există negocieri”, subliniind că ”întotdeauna vor exista momente mai dificile”.

„Sunt negocieri, întotdeauna vor exista momente mai dificile. Este o prostie cu UDMR, sunt partenerii care au fost alături de mine.

În iarnă m-am luptat cu toată lumea pentru Finanțe. Să ai și Finanțele și Justiția e complicat. Eu personal țin la Finanțe. Vom vedea ce iese din negocieri”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Trebuie să negociem pe poziții de forță

Președintele liberalilor, Florin Cîțu, a mai declarat că negocierile trebuie duse ”pe poziții de forță”, subliniind că ”dacă vom ceda ca până acum, să nu ne mire că vom avea rezultate proaste”. Acesta a vorbit și despre informațiile pe surse care au apărut în presă, precizând că acestea apar pentru a sabota negocierile.

”Pentru ultima oară, în al 12-lea ceas, vă spun că trebuie să negociem de pe poziții de forță. Daca vom ceda ca până acum sa nu ne mire că vom avea rezultate proaste (…) Ce vă rog: este o avalanșă de informatii pe surse, când aveți cel mai mic semn de intrebare, întrebați pe unul din membriii echipei de negiciere. Trebuie să negociem de pe poziții de forta. Nu sunt probleme in echipa de negociere, aceste informații pe surse apar ca sa saboteze negocierile”, a declarat premierul interimar.

Guvernul ar putea fi votat săptămâna viitoare

Nicolae Ciucă este tot mai aproape să fie numit oficial noul premier al României. Tot ce rămâne de făcut este ca social-democrații să își exprime oficial acordul privind propunerea ca Nicolae Ciucă să conducă Guvernul. Deși nu a fost acceptat de câtre PSD, premierul propus a stat joi, la masa negocierilor cu Marcel Ciolacu. Astfel, viitorul Guvern ar putea fi votat săptămâna viitoare.

Ales pentru a doua oară, Nicolae Ciucă ar avea acum şanse reale să devină premier. În ziua în care a pierdut oficial șansa de a fi prim ministru în perioada următoare, Florin Cîțu a evitat să vină la sediul de partid și să stea lângă colegii săi. S-a conectat online în ședința de la Palatul Victoria și l-a propus rapid pe Nicolae Ciucă, care a primit votul tuturor liderilor PNL.

Acum, tot ce rămâne de făcut este ca social-democrații să agreeze și formal propunerea ca Nicolae Ciucă să conducă Guvernul. Din partea lor, îl va conduce Marcel Ciolacu, atunci când îi va veni rândul.

În această formulă, PSD ar urmă să primească ministerul Finanțelor, Secretariatul General al Guvernului, iar liberalii să rămână cu Ministerul Justiției. Vor fi și doi vicepremieri, unul PSD și unul UDMR. Marcel Ciolacu ar urma să fie președintele Camerei Deputaților, iar Florin Cîțu ar putea ajunge președintele Senatului.

Liderii PNL și PSD promit că săptămâna viitoare vom avea un Guvern învestit în Parlament.