El Salvador ar putea deveni prima țară din lume care adopte Bitcoin. Moneda va fi moneda oficială a țării

Președintele El Salvador, Nayib Bukele, a precizat că adoptarea criptomonedei Bitcoin va facilita transferul de bani din străinătate, de la cetățenii care trăiesc în afara granițelor țării.

„Pe termen scurt, va genera locuri noi de muncă și va ajuta la incluziunea financiară a miilor de locuri de muncă din afara economie formale”, a spus Bukele care mai este și de părere că adoptarea monedei digtale va duce la o accentuare a investițiilor.

Proiectul de lege care prevede această schimbare urmează să intre în dezbaterea legislativului țării central-americane săptămâna viitoare.

El Salvador lucrează cu Strike, o aplicație de plăți mobile lansată în țară în martie, pentru lansarea tehnologiei Bitcoin.

„Peste 70% din populația activă din El Salvador nu are un cont bancar. Nu fac parte din sistemul financiar”, a declarat Jack Mallers, fondatorul aplicației de plăți mobile sâmbătă.

„Adoptarea unei monede digitale native ca mijloc legal de plată oferă El Salvador cea mai sigură, eficientă și integrată rețea de plăți deschise din lume”, a adăugat Mallers.

Pe ce se bazează economia țării

Economia din El Salvador este dependentă de cetățenii care aleg să plece și să muncească în străinătate. 20% din PIB-ul țării provine din banii pe care cetățenii plecați în afară îi trimit acasă.

Peste două milioane de cetățeni ai El Salvador locuiesc în afara granițelor țării, dar își mențin legăturile strânse cu țară și trimit, anual, înapoi peste 4 miliarde de dolari.

Sursă foto: Dreasmtime